Vertti Lepo ja Jaakko Björn jatkavat

22.12.2021

kuva: Pablo Casso

Keskikenttämiehet Vertti Lepo ja Jaakko Björn ovat solmineet jatkosopimukset JJK:n kanssa

Vuonna 2000 syntynyt Vertti Lepo vahvistaa kettujen keskikenttää myös kaudella 2022. 15-vuotiaana Komeetoista Kettupaitaan siirtynyt Lepo nousi kaudella 2018 JJK:n Ykkösessä tuolloin pelanneeseen edustusjoukkueeseen ja oli isossa roolissa Kakkosessa pelanneen reservijoukkue Villikettujen mukana jo kaudella 2017, joten kokemusta niin Kakkosesta kuin Ykkösestäkin on ehtinyt nuoreen ikään nähden kertyä mukavasti.

Lepo on parhaimmillaan huippupelaaja Kakkosen tasolle, mutta pari-kolme edellistä kautta ovat olleet haasteellisia sekä armeijan, että Vaasassa aloitettujen opintojen vuoksi. Kaudella 2021 Lepo oli pääsemässä jälleen hyvään iskuun, kunnes pelit loppuivat ennen aikojaan elokuussa kärsittyyn olkapäävammaan. Nyt toiveissa onkin pääsy jälleen takaisin tositoimiin taistelemaan pisteistä.

– Viime kaudesta jäi kokonaisuutena oikein positiivinen kuva ja joukkuehengestä voisi antaa jopa erinomaisen arvosanan! Tietenkin henkilökohtaisesti harmittaa epäonnekas loukkaantuminen ja joukkueen puolesta taas ne muutamat ”tasurit” liikaa, että kauden viimeisissäkin peleissä olisi ollut panosta, Lepo harmittelee.

Lepo kuuluu 21 vuoden iästään huolimatta joukkueen kokeneimpaan kaartiin

Lepo onnistui päättyneellä kaudella pelaamassaan yhdeksässä ottelussa myös maalinteossa kolmesti. Nyt edessä on uusi kausi ja uudet kujeet, joulukuussa aloittaneen uuden päävalmentajan Toni Lehtisen alaisuudessa.

– Valmennuksesta olen pitänyt todella paljon ja erityisesti myös se, että osaamisen ja vaatimustason rinnalla kulkee myös huumori mukana, on ollut itselleni tärkeää. Pelaajiston kohdalla jo valmiiksi vahvaan runkoon on mahtavaa saada mukaan muutama paluumuuttaja ja värikäs persoona. Koen, että tällä kaudella se yksi tavoite on jokaisella mielessä alusta asti ja siihen malliin tehdään myös hommia.

– Jyväskyläläinen jalkapallo on aika palauttaa taas ”kartalle” ja joukkueena pidämme huolen siitä, että olemme siihen valmiita. Kannattajien tuki on kuitenkin valtavan tärkeää ja haastankin samalla myös koko JJK-perheen omaan parhaimpaansa: vähintään 100 katsojaa korkeampi katsojakeskiarvo kuin viime kaudella! Lepo haastaa kiipeämään katsomoon.

Vuonna 2003 syntynyt Björn solmi ensimmäisen sopimuksensa JJK:n kanssa jo kaudella 2018

Toinen jatkosopimukseen nimensä laittanut pelaaja on vuonna 2003 syntynyt keskikenttäpelaaja Jaakko Björn. Myös Björn on alun perin Jyväskylän Komeettojen kasvatti, joka siirtyi JJK:hon juuri 14 vuotta täytettyään kesällä 2017. Lupaava keskikenttämies nousikin jo seuraavalla kaudella B-nuorten mukaan ollessaan vielä C-juniori-ikäinen. Taitava ja hyvän syöttövalikoiman omaava Björn debytoi maajoukkueessa kaudella 2018.

Ensiesiintyminen Miesten Kakkosessa nähtiin kesällä 2020 FC Kiistoa vastaan ja debyyttiosuma syntyi puolestaan FC Kemin verkkoon Harjun katsojien edessä saman vuoden lokakuussa. Björniä voisi kuvailla JJK:n näköiseksi, taitavaksi ja luovaksi pelaajaksi, jolla on kyky tehdä oikeita ratkaisuja kentällä ja selviytyä tiukoistakin paikoista. Päättyneellä kaudella ”Nalle” pelasi Kakkosen otteluiden lisäksi isoja minuutteja B-poikien SM-sarjassa ja Kolmosessa.

Kettupaidat ovat valmistautuneet uuteen kauteen Lehtisen valvovan silmän alla nyt vajaan kuukauden verran ja Björn on ollut varsin vakuuttunut tekemisestä.

– Joulukuun treeneissä on ollut hyvä meno! Sekä valmennusjohto että pelaajat ovat sitoutuneet yhteiseen tekemiseen ja valmentajat ovat huomioineet hyvin pelaajien yksilöllisiä tarpeita niin pallotreeneissä kuin fysiikkaharjoittelussakin. Omalta osaltani pyrin myös mahdollisimman hyvin auttamaan seuraa nousemaan sille tasolle, mille se kuuluukin.

– Yleisön läsnäolo ja kannustaminen auttavat joukkuetta saamaan itsestään kaiken irti. Viime kaudella yleisöä oli paikalla kiitettävästi ja toivoisin näkeväni ensi kesänä katsomossa vähintäänkin yhtä paljon ihmisiä, Björn toivoo.

Björn (#8) oli liukas pideltävä elokuun derbyssä Harjulla