Vaasan tuliaisina 0-3 vierasvoitto

08.08.2021

JJK nappasi lauantaina selvän 0-3-voiton VIFK:n kotikentältä. Voitto oli toinen peräkkäinen vieraspelistä. Nyt edessä on kahden kovan ottelun viikko.

JJK haki eilen ansaitun 0-3-voiton VIFK:sta ja nappasi täydet pisteet kolmen maalin turvin jo toisesta peräkkäisestä vieraspelistään. Voitto nostaa JJK:n sarjassa kolmanneksi.

Tuomas Koppelomäki oli varsin pitelemätön ja iski kettujen kaksi ensimmäistä osumaa. Joel Pasanen viimeisteli pilkulta loppulukemat jo 22 minuutin pelin jälkeen, kun Koppelomäki jouduttiin kaatamaan rangaistuspotkun arvoisesti. Kokonaisuutena peli oli JJK:lla hyvin hallussa ja se riisui vaasalaiset täysin aseista, vaikka vaihtopenkillä istuikin otteluruuhkan vuoksi huilivuorossa pitkä rivi avauksen pelaajia.

JJK:n avauskokoonpanoon nousi peräti neljä B-ikäistä pelaajaa (Jimi Saarikko, Tuomas Koivisto, Arttu Leivonen & Luka Savela), jotka esiintyivät vahvoin ottein ja kerryttivät kaikki isoja minuutteja vyölleen. Toisella jaksolla debyyttinsä edustusjoukkueessa teki lisäksi U21-joukkueessa tällä kaudella pelannut 18-vuotias Matias Sydänmaa.

JJK aloitti ottelun vahvasti ja rakentaa jo alle minuuttiin ensimmäisen maalipaikkansa. Pallo prässätään pois vaasalaisilta, Koppelomäki jättää kantapäällä Jaakko Björnille, joka kuljettaa pallon rangaistusalueen kaarelle, mutta laukaus jää kevyeksi ja Mika Kaarre VIFK-maalilla nappaa sen ongelmitta.

Myös kotijoukkue sai ensimmäisen viisiminuuttisen aikana tuotua pallon pariin otteeseen JJK:n hyökkäysalueella asti, mutta tiiviisti puolustanut kettulauma ei päästänyt sinipaitoja vetopaikoille ja hyökkäysyritykset jäivätkin vaisuiksi läpi ottelun. Vierasjoukkue hallitsi palloa eikä sillä ollut ottelun aikana myöskään vaikeuksia purkaa VIFK:n näennäistä prässiä vaan pallo saatiin tuotua helpohkosti syöttelemällä ylös.

Ottelun avausmaali syntyy 11. minuutilla niin ikään prässin seurauksena. Björn nappaa harhasyötön ja jatkaa sen nopeasti pystyyn Koppelomäelle, joka ei aikaile vaan tykittää pallon vajaasta parista kympistä vasurilla verkon perukoille vieden JJK:n 0-1-johtoon.

Reilun vartin pelin jälkeen alkaa taas tapahtua: Savela, Pasanen ja Eeli Liukkonen puhkovat vaasalaispuolustusta ja lopulta Pasanen kirmaa itse pelivälineen kanssa oikeaa laitaa aina maalin kulmalle asti, jossa kuitenkin puolustus pääsee viime hetkellä väliin ja siivoaa pallon väljemmille vesille. Purku jää kuitenkin valkopaidoille ja puolustuksen puhkominen jatkuu. Pallorallin päätteeksi Ville Kirvesoja huomaa vanhan tutkaparinsa oikea-aikaisen lähdön ja nostaa pallon linjan taakse juosseelle Koppelomäelle, joka tuikkaa sen pienestä kulmasta ohi Kaarteen. 0-2.

Kauaa ei tarvitse odottaa myöskään kolmatta osumaa. Tilanne lähtee Björnin syötönkatkosta keskiympyrässä. Leivonen nappaa pallon vauhdilla ja heittää puolenvaihdon oikeaa laitaa kipittävälle Pasaselle. Pasanen syöttää poikittain Koppelomäelle, joka työnnetään kumoon rangaistuspotkun arvoisesti. Pasanen astelee pallon taakse ja vie JJK:n jo 0-3-johtoon pelikellon näyttäessä vasta 22 minuuttia. Loppujakso mentiinkin JJK:n hallitessa täysin palloa eikä kotijoukkue päässyt rakentamaan yhtään kunnon hyökkäystä.

Toinen jakso noudatti pitkälti ensimmäistä JJK:n kontrolloidessa peliä. Myös kotijoukkue sai ajoittain paremmin otetta pelistä, mutta hyökkäyksen rakentelusta puuttui idea eikä Aati Riihimäki maalillaan joutunut juurikaan hommiin. Kettupaitojenkin vaarallisimmat hyökkäykset olivat jääneet ensimmäiselle jaksolle eikä toisella puolikkaalla nähty enää sen kummempia vaaranpaikkoja myöskään vaasalaismaalilla vaan joukkueet tuntuivat lähinnä odottelevan ratkenneelta vaikuttavan pelin päätösvihellystä. Näin JJK nappasi tarjolla olleet tärkeät kolme pistettä mukaansa Jyväskylään.

Pelin jälkeen yksi tyytyväisimmistä miehistä oli edustusjoukkueen debyytissään täydet minuutit pelannut laitapuolustaja Savela.

– Tänään oli meiltä Vaasassa kokonaisuutena erittäin hyvä esitys. Kokoonpanoa hiukan kierrätettiin mutta se ei peliin juurikaan vaikuttanut, vaan peli oli meillä koko ysikymppisen erittäin hyvin kontrollissa. Fiilikset itsellä on tietenkin ihan katossa! Mahtavaa päästä pelaamaan JJK:n edustusjoukkueessa, josta olen unelmoinut pienestä asti. Oli myös hieno fiilis debytoida Kakkosessa! Savela hehkuttaa.

Kahden maalin miehen Koppelomäen mukaan kentällä tehtiin paljon asioita oikein ja se näkyi myös taululla.

– Oltiin oikeastaan koko peli hyviä pallon kanssa, täytettiin kenttää oikein, liikutettiin palloa riittävän nopeasti ja oltiin sen kanssa kuitenkin myös huolellisia. Viimeisteltiin myös hyvällä prosentilla, mikä auttoi saamaan pelin vielä paremmin haltuun. Maalien jälkeen jatkoimme samalla tavalla ja pidettiin palloa hyvin sekä kaveri pois vaarallisimmilta paikoilta. Nollapeliin ollaan tietenkin erittäin tyytyväisiä, mikä oli iso onnistuminen tästä pelistä, Koppelomäki kommentoi.

Pelit jatkuvat torstaina 12.8. vieraspelireissulla Vaajakoskelle ja Harjulle palataankin jo sunnuntaina 15.8., kun vieraaksi saapuu sarjakakkonen OTP.

VIFK - JJK 0-3 (0-3)

0-1 11' Tuomas Koppelomäki

0-2 17' Tuomas Koppelomäki

0-3 22' Joel Pasanen (RP)

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jimi Saarikko, Antti Åke (C) (73'), Tuomas Koivisto, Luka Savela, Jaakko Björn, Ville Kirvesoja(66'), Arttu Leivonen(66'), Joel Pasanen(80'), Eeli Liukkonen, Tuomas Koppelomäki (66')(v)

Vaihdossa: Jonne Porkka (66'), Tatu Hoffren (73'), Vertti Lepo (66'), Niklas Kauppinen (66'), Matias Sydänmaa (80'), Joonas Madetoja, Juho Luoma