Vaarakallio siirtyy Yhdysvaltoihin

18.08.2015

2015-05-02 jjk -haka_0258

JJK ja Teemu Vaarakallio ovat purkaneet keskinäisen sopimuksensa ja puolustajan ura jatkuu Yhdysvalloissa.

Vuonna 1993 syntynyt toppari on toistaiseksi toipilaana polven tähystyksen takia. Vaarakallio matkaa rapakon taakse jo kuluvalla viikolla.

Osoitteena on The University of Texas Rio Grande Valley, jonka jalkapallon edustusjoukkue pelaa yliopistosarjojen korkeimmalla sarjatasolla. Joukkueessa on useita muitakin suomalaisia ja sopimus pitää pelaamisen lisäksi sisällään tiivistä opiskelua.

– Sieltä otettiin yhteyttä ja kun juteltiin (Juha) Pasojan kanssa, olimme lopulta yksimielisiä siitä, että lähteminen on juuri tällä hetkellä paras vaihtoehto mulle.

– Mitään puistopelejä en lähtisi pelaamaan, mutta tämä tuntuu urheilullisestikin hyvältä vaihtoehdolta. Ja ei tällaisia tilaisuuksia kovin montaa varmasti enää tule eteen – ylipäänsä harvinaista, että loukkaantuneena olevana tulee tällainen mahdollisuus. Ilmeisesti nimeni on jäänyt siellä futispiireissä mieleen edellisellä visiitillä.

Yhdysvallat ei olekaan Vaarakalliolle vieras osoite, sillä tämä liittyi JJK:n vahvuuteen kaudella 2014 saavuttuaan suomeen juuri USA:sta – tuolloin toppari edusti Georgia Military Collegea.

Kuluvalla kaudella Vaarakallio esitti alkukaudesta vahvoja otteita Kettupaitojen puolustuksessa, mutta sitten kolhut sotkivat treenaamisen.

– Ensin tuli pari puujalkaa ja ajan kanssa kävi ilmi, että jotain on enemmänkin vialla. Toivottiin pitkään, että kivut poistuisivat levolla ja kuntouttamisella, mutta lopulta piti mennä tähystykseen ja näyttää siltä, että olisin täydessä pelikunnossa vasta aivan Ykkösen kauden lopussa.

– Jenkeissä taas on vasta preseason menossa – jos kaikki menee hyvin, ehdin pelata siellä ehjän kauden ja kun sikäläinen kausi on ohi, on ensi kausi täällä alkutekijöissään. Voi siis hyvinkin olla, että palaan ensi kaudeksi takaisin, kuntoutuneena ja hyvällä pelituntumalla. Nyt olin täällä avauksessa jokaisen kilpailullisen pelin, jossa olin täydessä kunnossa…eli neljässä pelissä, Vaarakallio hymähtää.

Loukkaantumiset ovat urheilijoille aina raskaita, eikä Vaarakallio ole poikkeus.

– Onhan se kamala pettymys, kun ei pysty auttamaan joukkuettaan kuten olisi halunnut – odotukset itselläni olivat paljon korkeammalla ja vähän tuntuu, että olen pettänyt niin joukkuekavereiden kuin kannattajienkin odotukset.

– Niin olen sen kuitenkin ajatellut, että ei musta tällä erää täällä olisi joukkueen nousutaistelussa niin paljon apua kun haluaisin. Parempi siis mennä, laittaa itsensä kuntoon ja hankkia pelituntumaa – täällä ei ehtisi tulla koko kauden aikana kuin muutama peli alle.

Vaikka tilaisuus on loistava, ei lähtöpäätös ollut JJK-kasvatille helppo.

– Varmaan mistä tahansa muusta joukkueesta lähteminen olisi ollut helppo päätös. Tämä joukkue on kuitenkin jotain ihan ainutlaatuista. Tämä on mun joukkue, täällä pelaa mun kaverit ja taistellaan liiganoususta. Minne ura jatkossa viekään, tulen olemaan aina JJK-pelaaja.

– Luotan kuitenkin täysin jokaiseen jätkään tässä jengissä – että jokainen tekee kaikkensa ja enemmänkin sen eteen, että päästään tavoitteeseen ja nousu Veikkausliigaan tulee kauden päätteeksi. Otan Harjun Kettu-oluen mukaan ja korkkaan sen sitten itsekseni Jenkeissä nousujuhlien kunniaksi, Vaarakallio hymyilee.

Myös JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen toteaa, että näissä olosuhteissa ratkaisu nähtiin kaikin puolin fiksuna.

– Teemu olisi ollut joka tapauksessa nyt kauan pois pelaavasta kokoonpanosta, joten tultiin siihen tulokseen, että eiköhän tämä ole paras vaihtoehto joka osapuolelle.

– Ei muuta kuin Teemulle paljon tsemppiä matkaan ja onnea Jenkeissä odottaviin, uusiin haasteisiin. Keväällä, kun kausi siellä on ohi, katsotaan uudemman kerran, missä mennään!