Uutiset / 2010 / Veikkausliiga alkaa: Baxter tukee sarjauudistusta

19.04.2010
Veikkausliiga alkaa: Baxter tukee sarjauudistusta

JJK:n vieraana viime viikolla ollut A-maajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter kehottaa suomalaista jalkapalloväkeä suhtautumaan sarjauudistukseen maltillisesti. Kaudeksi 2012 järjestelmä muuttuu Veikkausliigan osalta siten, että nykyisen 14 joukkueen kaksinkertaisen sarjan sijaan pelataan 12 joukkueen kolminkertainen sarja.

– Se, mitä tällä haetaan, on tehdä Veikkausliigasta kilpailukykyisempi sarja ja siten parempi kehittymisympäristö pelaajille. Tarvitaan enemmän pelejä – enemmän kovia pelejä. Jos liigassa olisi 18 joukkuetta, joista neljä selvästi muita heikompia, muille joukkueille tulisi kaudessa kahdeksan sarjaottelua, jotka eivät olisi haastavia, Baxter huomauttaa.

Päävalmentaja kehottaa jalkapalloväkeä ottamaan mallia tutusta suunnasta.

– Ruotsissa lähdettiin tällä kaudella tekemään uudistusta, jolla pyritään kauden pidentämiseen. Kausi alkoi paljon aikaisempaa varhaisemmassa vaiheessa. Sää on ollut kamala ja pelin taso on ollut kamalaa – mutta kukaan ei valita. Seurat ovat sitoutuneet uudistukseen ja tekevät kaikkensa, jotta se saadaan toimimaan. Se on oikea asenne.

Baxter kuitenkin myöntää, ettei hän tiedä varmasti onko Veikkausliigan uudistus askel oikeaan suuntaan.

– Ei kukaan vielä tiedä. Mutta uskon siihen ja haluaisin nähdä, että seurat ja fanit olisivat uudistuksen takana. Tottakai kolminkertainen sarja on outo, mutta se on tällä hetkellä ainoa tapa jolla ottelumäärää saatiin järkevästi kehitettyä oikeaan suuntaan.

Kokonaisuudessaan Baxter näkee Veikkausliigan ja suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden lupaavana.

– Suomessa etsitään yhä omaa kansallista peli-identiteettiä. Uskon, että parhaat asiat ovat edessä, täällä on paljon omistautuneita valmentajia, jotka tarvitsevat lisää hyviä olosuhteita pelaajien kehittämiseen. Meidän pitää löytää ne asiat, joita Suomessa voidaan tehdä hyvin ja joissa voidaan olla muita parempia.

– Veikkausliigalla on erittäin tärkeä rooli suomalaisen jalkapallon kehityksessä.