Uutiset / 2010 / Stuart Baxter JJK:n vieraana perjantain

12.04.2010
Stuart Baxter JJK:n vieraana perjantain

A-maajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter viettää perjantain JJK:n vieraana Jyväskylässä. Baxter lounasti JJK:n seura- ja valmennusjohdon sekä yhteistyökumppanien ja median edustajien kanssa Vesilinnassa, josta hänet vietiin vierailulle JJK:n yhteistyökumppanin Kirjapaino Karin luokse.

– On mielenkiintoista nähdä seuratoimintaa läheltä. JJK:n joukkueesta tiedän joitakin pelaajia, mutta en voi sanoa tuntevani joukkuetta. Mukana on uusia pelaajia ja uusi valmentaja, odotan mielenkiinnolla heidän huomista peliään, Baxter sanoi viitaten lauantaiseen Liigacupin finaaliin.

Joukkueen menestysmahdollisuudet Veikkausliigassa hän näkee hyvinä.

– Uskon, että Veikkausliiga on hyvin tasainen tänä vuonna. JJK:n olisi tärkeää saada hyvä alku, jotta uusien ajatusten sisäänajaminen onnistuisi kivuttomammin. Mutta joka tapauksessa uskon, että JJK:lla on hyvät mahdollisuudet vakiinnuttaa pääsarjapaikkaansa tällä kaudella.

Seuran näkökulmasta maajoukkueen päävalmentajan vierailu on luonnollisesti merkityksellinen.

– Meille on iso juttu, että Baxter tuli käymään. On hienoa kuulla hänen näkemyksiään suomalaisen jalkapallon kehittämisestä ja aika lailla hän tuntuu olevan samoilla linjoilla kuin mekin. Kyllä häneltä tuli sellaista kommenttia, että olisipa maassa enemmän seuroja joissa asioita viedään samalla tavalla eteenpäin, toimitusjohtaja Joni Vesalainen kommentoi.

Iltapäivällä päävalmentaja seuraa vielä JJK:n harjoitukset ja keskustelee erikseen valmennuksen kanssa.

– On tosi positiivista, että saadaan tietoutta maajoukkuetoiminnasta ihan huipulta saakka. Baxter saa tietoa siitä, mikä JJK on ja mitä täällä tehdään, ja vastaavasti me saamme vaihtaa ja päivittää valmennuksellista tietoa päävalmentajan kanssa, JJK:n valmentaja Jori Särkkä sanoo.

– Ja pelaajillehan se tietenkin on piristysruiske, että päävalmentaja on harjoituksissa paikalla. Ei se ihan jokapäiväistä ole kuitenkaan.

Baxter palaa iltalennolla Helsinkiin, jossa hän seuraa lauantaisen Liigacupin loppuottelun JJK-Honka.