Uutiset / 2010 / Särkkä: erittäin motivoitunut fiilis

17.03.2010

JJK:n valmennuksessa maalivahtivalmentajan postilta Kari Martosen aisapariksi toiseksi valmentajaksi syksyllä siirtynyt Jori Särkkä on innoissaan uudesta roolistaan.

 

– Erittäin motivoitunut ja hyvä fiilis. Olen oppinut tuntemaan Martsin jo aiempina vuosina ja olin erittäin tyytyväinen, kun seura teki tällaisen ratkaisun ja päätyi kiinnittämään hänet päävalmentaksi, Särkkä kiittelee.

 

Myös joukkueeseen seuran ratkaisu on vaikuttanut positiivisesti. Särkkäkin on havainnut motivoituneen ja sitoutuneen ilmapiirin.

 

– Lähtötilanne on tietysti freesi, kun saadaan tehdä puhtaalta pöydältä töitä tilanteessa, joka ei ole vielä paineenalainen. Hyvin määrätitetoista on joukkueen tekeminen ollut.

 

– Valmennuksessa on pyritty ottamaan yksilöä huomioon. On tehty yksilöllisiä ohjelmia testauksen pohjalta ja yritetty henkilökohtaisten keskustelujen kautta löytää kunkin kohdalta sellaisia ydinkohtia, joihin voidaan valmennuksellisesti vaikuttaa. Pelaajat ovat reagoineet positiivisesti tällaiseen vuorovaikutukseen perustuvaan toimintatapaan.

 

Vuorovaikutuksellisuus ulottuu myös valmennusjohdon keskinäiseen työnjakoon.

 

– Yhteistyö on toiminut kitkatta. Mun roolina on maalivahtivalmennus ja Martsin apuna toimiminen. Martsi luo linjat ja sisällöt, mutta käymme koko ajan paljon keskusteluja.

 

– Tuntuu erittäin hyvälle, että tehdään nimenomaan yhteistyötä. Martsi kyselee ja kuuntelee, eikä tämä ole mikään yhden miehen show. Yksityiskohtien osalta on tehty muutenkin työnjakoa, ja esimerkiksi erikoistilannepelaamisen suunnittelu on ollut paljolti mun vastuulla, Särkkä kertoo.

 

Työnjako syvenee jatkossa myös seuran internet-sivujen tiedotukseen: Särkkä vastaa otteluennakoiden kommentoinnista, kun Martonen kertoo jälkikäteen näkemyksensä siitä, mitä kentällä on tapahtunut.