Uutiset / 2010 / Martonen iloitsee puolustuspelin tiivistymisestä

12.04.2010
Martonen iloitsee puolustuspelin tiivistymisestä

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen on ollut viimeisen vuorokauden kiireinen mies. Voitokas Liigacupin välieräottelu päättyi eilen illalla kahdeksan aikaan, ja sen jälkeen on ohjelmaa ja kiinnostusta riittänyt. Viimeisenä allakassa oli torstainen Veikkausliigan avajaisinfo.

– Aika monen ihmisen kysymyksiin on saanut vastata. On tietysti mukava nähdä, että JJK:n tekemiset kiinnostavat, Martonen toteaa.

Kiinnostus on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon kehityskäyrän: viime kauden Liigacupista ei voiton voittoa, nyt finaaliin. Martonenkin pitää toistaiseksi saavutettua tulosta hyvänä, joskaan ei aseta sille liikaa painoarvoa.

– Kyllähän Liigacup toki on turnaus, jossa kaikki muutkin halusivat päästä finaaliin. Siinä mielessä voidaan olla ylpeitä. Tärkeintä on kuitenkin joukkueen pelin kehittäminen liigakautta varten, ja seuraava mittari on sitten Honka lauantaina, Martonen sanoo.

Keskiviikkoinen Jaro-peli kääntyi isäntien hallinnasta huolimatta JJK:n niukaksi 0-1 -voitoksi. Martone myöntää Pietarsaaressa koetut vaikeudet.

– Jaro tuli odotetusti kovalla höyryllä. Jouduttiin enemmän puolustuskannalle kuin haluttiin. Iloinen olen kuitenkin siitä, että joukkueen puolustuspeli toimi nyt tiiviimmin kuin aiemmin, eikä meitä vastaan tullut läheskään niin paljon vastahyökkäyksiä.

Jaron hallinnasta huolimatta JJK:n puolustus vältti varsinaiset paniikit, ja erityisesti erikoistilannepuolustaminen miellytti Martosta.
Puolustuspeliin löytyneen tasapainon kääntöpuolena oli, ettei oma pallollinen peli noussut toivotulle tasolle.

– Oli meillä toisella jaksolla muutama vastahyökkäys, joista se rauhoittava toinen maali olisi voinut tulla. Saatiin kuitenkin se yksi, joka riitti. Tommi (Kari) teki todella hienon maalin, päävalmentaja kehaisee viime otteluissa vahvasti esiintynyttä hyökkääjää.

Lauantaisessa finaalissa JJK kohtaa Martosen entisen työnantajan Hongan, joka myös esiintyy Liigacupin loppuottelussa ensimmäistä kertaa.