Uutiset / 2010 / Martonen: Hongan ja Lehkosuon kohtaaminen tuo lisäarvoa

12.04.2010
Martonen: Hongan ja Lehkosuon kohtaaminen tuo lisäarvoa

JJK pelaa historiallisesti Liigacupin loppuottelussa huomenna lauantaina Helsingissä. Vastustajana on FC Honka Espoosta – päävalmentaja Kari Martosen entinen työnantaja.

– Kyllä Honkaa vastaan pelaaminen tietysti tuo itselle tiettyä lisäarvoa ja -virinää. On mukava kohdata vastustajan penkin päässä seisova ystävä ja kollega, Martonen myhäilee viitaten monivuotiseen työpariinsa, Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuohon.

– Pitää kuitenkin muistaa, että pelaajat kentällä ratkaisevat pelin, me vain päästään katsomaan aika läheltä.

Honka on noussut ryminällä Suomen huipulle ja lasketaan tänä päivänä jo miltei automaattisesti Veikkausliigan ehdottomiin huippujoukkeisiin.

– Honka on erittäin haastava, pelaava vastustaja. He ovat rakentaneet joukkuetta 4-5 vuotta, ja yhteinen ajatus pelistä on varmasti jokaisen pelaajan takaraivossa. Roolit ovat tiedossa. Heidän pelin estämisessä meillä on iso haaste – samoin kuin siinä, että saadaan itsekin luotua hyökkäyspäähän painetta ja sitä kautta horjutettua Hongan itseluottamusta, Martonen miettii.

Vastustajan pelaajien ja pelitavan tuntemisesta hän ei myönnä löytävänsä suurtakaan hyötyä.

– Olen ollut JJK:n mukana nyt neljä kuukautta, ja siinä ajassa on meillä tapahtunut paljon. Samoin on käynyt varmasti Tapiolassa. Tietyt periaatteet epäilemättä pätevät edelleen, mutta varmasti sielläkin on uusia juttuja harjoiteltu.