Uutiset / 2010 / Martonen höllentää tahtia loppuviikkoa kohden

25.02.2010

Lauantaista saakka Barcelonassa leireillyt JJK etenee harjoittelussaan päävalmentaja Kari Martosen alkuperäissuunnitelmien mukaan. Leirin keskiosaan osuvat ottelut toimivat harjoittelun kannalta pienenä vedenjakajana.

 

– Alkuviikko harjoiteltiin aika tiukasti, ja tapahtumien rytmitys oli muutenkin tiukempaa. Tiistaina jo vähän helpotettiin tahtia ja pelaajilla oli siinä iltapäivä omaa aikaa rauhoittua ja vähän fiilistellä ympäristöä, Martonen kertoo.

 

Leirin alkuosan harjoittelu sujui ilman suuria vastoinkäymisiä.

 

– Kaikki pelaajat ovat pysyneet terveinä, mikä on tietenkin kaikkein tärkeintä. Ollaan pystytty yhdistämään palavereissa läpikäydyt asiat harjoituskentän tekemiseen ja nyt vielä eilen ja tänään on hieno mahdollisuus siirtää samoja asioita ottelutilanteeseen.

 

Perinteisen harjoituskentällä hikoilun ohessa oppia on ammennettu klassisen mallioppimisen metodein – suoraan maailman huipulta.

 

– Heti tänne tultuamme saatiin lauantai-iltana erittäin hieno tilaisuus päästä Camp Noulle katsomaan Barcan ja Racing Santanderin matsia. Se oli hieno oppitunti siitä, mitä pelin rytmittäminen ja pallon liikuttaminen ihan parhaimmillaan on. Hieno kokemus niin valmentajalle kuin varmasti pelaajillekin, Martonen toteaa.

 

JJK kohtaa leirin toisessa harjoitusottelussaan Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan CF Gavan tänään Suomen aikaa kello 17 alkaen.