Uutiset / 2010 / LIIGACUP: Jaro ja JJK taistelevat paikasta finaaliin

07.04.2010

Pietarsaaren Jaro ja JJK ottavat toisistaan mittaa keskiviikkona Liigacupin välieräottelussa. Molemmat joukkueet nappasivat puolivälierissä kovat päänahat, kun Jaro kaatoi HJK:n ja JJK puolestaan TPS:n. Finaalipaikasta taistellaan klo 18.00 Tellushallissa.

Pietarsaaren Jaro pelasi epätasaisesti Liigacupin alkupelit, mutta joukkue on onnistunut parantamaan otteitaan peli peliltä. Viime viikolla puolivälierissä joukkue nappasi varmasti itseluottamuksen pilviin nostattaneen voiton, kun HJK kaatui Finnair Stadiumilla selvästi 3-1.

Mielenkiintoinen nimi ottelussa tulee olemaan norsunluunrannikkolaisvahvistus Venanze Zézé, joka oli oivassa vireessä debyyttiottelussaan HJK:ta vastaan iskien yhden maalin ja syöttäen toisen. Zézé ja toinen laituri Sebastian Mannström tulevat varmasti aiheuttamaan vaikeuksia JJK:n puolustukselle.

Keskikentän keskustassa Jaron moottorina toimii paluumuuttaja Aleksei Eremenko jr, joka ruokkii hyvillä syötöillään hyökkäystä. Käytännössä kaikki pallot kulkevat ”Losan” kautta.

Viime kaudella täpärästi sarjapaikkansa säilyttänyt JJK on tehnyt jo valmiiksi seurahistoriaa etenemällä Liigacupin välieriin. Joukkue kaatoi puolivälierissä ehkä yllättävästikin TPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

JJK osoitti ottelussa hyvää venymiskykyä, sillä se nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin.

Muutenkin JJK:n peli on ollut talvikaudella uomissaan. Joukkue nimittäin eteni omasta Liigacupin lohkostaankin jatkoon toisena, voittamalla kolme ottelua, häviten kaksi ja pelaamalla kerran tasan.

Jaro ja JJK kohtasivat myös jo aikaisemmin tämän vuoden Liigacupissa. Tuolloin pisteet jaettiin 1-1 tasapelillä. JJK meni ottelussa aikaisessa vaiheessa johtoon, mutta Eremenko jr. onnistui tasoittamaan.

– Kova joukkue sieltä saadaan kyllä vastaan. Onhan se Losa myös aikamoinen kapellimestari siinä keskikentällä, JJK:n hyökkääjä Tommi Kari tietää.

Karilla on myös aika selvä käsitys, miten Jaro heitä vastaan lähtee pelaamaan.

– Jaro on aika pelaava joukkue. Heillä on taitavia ja vaarallisia jätkiä keskikentällä ja hyökkäyksessä sekä nousevat laitapakit. Hyvä jengi on kyllä vastassa, Kari myöntää.

Jaro – JJK Liigacupin välieräottelu alkaa Tellushallissa klo 18.00.