Uutiset / 2010 / KUPS-JJK: Vastassa tiiviisti puolustava KuPS

24.03.2010

JJK:n joukkuetta ei tarvitse erikseen motivoida tämäniltaiseen Liigacupin alkulohkon päätösotteluun KuPS:a vastaan.

– Lähtökohta on se, että meillä on mahdollisuus sijoittua omassa lohkossa aika kärkeen. Sääntöjen mukaan kaksi parasta saa kotiedun puolivälierään, mutta ilmeisesti me ei sitä olosuhteiden takia saada. Halutaan silti viestittää muualle, että JJK on kova, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

Vastustaja KuPS on kerännyt Liigacupissa toistaiseksi vasta yhden pisteen, mutta JJK ei kuvittele Kuopion-vierailua helpoksi.

– Se on mielenkiintoinen, hyvä ryhmä, joka ymmärtääkseni puolustaa tiiviisti joukkueena. Oravaisen ja Dicksonin myötä heillä on lisää nopeutta ja vaarallisuutta myös hyökkäyssuuntaan. KuPS vieraissa ei ole helppo peli kenellekään, ja meille on haaste pärjätä siellä, Martonen toteaa.

Omassa pelissä toistuvat vanhat tutut teemat, mutta viikonlopun Jaro-pelistä tarttui uuttakin mietittävää.

– Puolustuspelissä joukkueen tasapainoon pitää kiinnittää huomiota. Lisäksi ratkaisevien syöttöjen laatu on asia, josta on keskusteltu, omat pelaajat pitäisi löytää vastustajan boksista paremmin kuin lauantaina.

Oman mausteensa peliin tuo seurojen tunteikas, joskin lyhyt yhteinen historia, johon tuore päävalmentajakin on saanut tuntumaa.

– Tuntuu, että KuPS-matsi on meidän joukkueelle sellainen hegemoniapeli, jota ei ainakaan saa hävitä. Monella pelaajalla tuntuu olevan sellainen positiivinen uho päällä. Siitä tulee jo automaattisesti hyvä virinä.

KuPS-JJK Magnum Areenalla tänään klo 17.