Uutiset / 2010 / Kovia nimiä palaa Veikkausliigaan

08.03.2010

Heti maaliskuun alkajaisiksi saatiin lukea jälleen yhdestä kovasta paluumuuttajasta Veikkausliigakentille kaudelle 2010, kun AC Oulu julkisti sopimuksen Janne Hietasen kanssa. Jo aiemmin talven mittaan liigaseurat ovat kiinnittäneet riveihinsä vahvaa kansainvälistä kokemusta omaavia suomalaispelaajia.

Veikkausliigassa on nähty toki aiemminkin A-maajoukkueen runkopelaajiin kuuluvia ja kuuluneita pelaajia kärjessä FC Lahdessa jo kauden 2009 kokonaan pelannut Jari Litmanen. Myös Mika Nurmela on pelannut kotimaan kentillä jo pidempään ja palaa nyt myös Veikkausliigaan AC Oulun nousun myötä.

Pitkän kansainvälisen uran luoneista pelaajista myös Jarkko Wiss ja Simo Valakari toivat väriä Veikkausliigakentille ennen kuin loukkaantumiset pakottivat kaksikon siirtymään kentän laidalle.

Kaudelle 2010 paluumuuttajia on kuitenkin saapunut ennätysmäärä. Mukaan voidaan lukea jo viime syksynä Veikkausliigakentillä esiintyneet HJK:n Aki Riihilahti ja MYPAn Antti Okkonen, jotka kumpikin aloittavat nyt ensimmäistä kokonaista liigakauttaan pitkään aikaan.

TPS hankki kertaheitolla kokemusta yli 100 A-maaottelun verran Jonatan Johanssonissa – seurajoukkuekokemuksesta puhumattakaan. Haka puolestaan vahvisti alakertaansa pitkäaikaisella maajoukkuetopparilla Toni Kuivastolla.

Vankkaa kokemusta Norjasta tuo JJK:n takalinjoille Juha Pasoja ja Janne Saarinen tekee ”toisen paluunsa” Veikkausliigaan ja HJK:n riveihin.

Veikkausliigakentät vetävät puoleensa myös hiukan vähemmän aikaa ulkomailla pelanneita pelimiehiä. Henri Myntti palasi Tampere Unitediin, Valtter Laaksonen nähdään liigakentillä nyt VPS:n paidassa ja Jani Virtanen puolestaan palasi tuttuun TPS-paitaan.