Uutiset / 2010 / Kottilalta kajahtaa: Liigacup puolenvälin krouvissa

02.03.2010

Liigacup on edennyt jotakuinkin puoleenväliin ja on aika hieman tarkastella miten se on joukkueilta sujunut. Suuria johtopäätöksiä kesää ajatellen on vielä turha vetää, mutta jotkut joukkueet ovat vakuuttaneet ja yllättäneet jo tässä vaiheessa.

Jos katsoo ihan pelkästään sarjataulukkoa, niin siitä näkee, että FC Lahti on vielä nollilla. Heillä ei ole pisteen pistettä ja se on mielestäni suoraan verrannollinen siihen, että heillä on ollut paljon runkopelaajia loukkaantuneena. Täytyy kuitenkin muistaa, että erityisesti Lahti on loistava pelaajien kasvatuspaikka ja loukkaantumistilanne tarkoittaa sitä, että uudet nuoret pelaajat ovat saaneet paljon vastuuta ja peliaikaa. Se kantaa sitten pitkällä tähtäimellä Lahden toimintaa tosi paljon.

Yksi mielenkiintoinen pointti on, että Vuorisen Hermanni on tehnyt viisi maalia jo ja se on puolet Hongan maaleista. Se on aika huima määrä yhdelle hyökkääjälle. Täytyy toivoa, että Vuorisen vire säilyy samanlaisen koko vuoden. Jos Hongasta puhutaan vielä, niin täytyy mainita vuoden 2008 maalikuningas Aleksandr Kokko. Hän oli koko viime kauden ihan yössä, mutta on nyt päässyt paukuttamaan muutaman maalin ja se varmasti nostaa nuorukaisen itseluottamusta.

Liigacupin peleissä kannattaa aina muistaa se, että vaikka nämä ovat niin sanottuja virallisia otteluita, niin eri seurat lähtevät ja valmistautuvat näihin otteluihin eri tavalla. Jotkut joukkueet yrittävät muodostaa samaa kaavaa kuin valmistautuessa Veikkausliigaotteluun. Toiset joukkueet taas toimivat viikon ihan normaalisti ja sitten se peli vain tulee siihen harjoitusten lomaan. Jonkinlainen pieni hölläys saattaa olla ennen peliä, mutta siihen ei valmistauduta ihan samalla tavalla kuin kesän peleihin. Se näkyy sitten siten, että toisilla joukkueilla on vähän tuoreempia jalkoja näissä otteluissa, mutta harjoitusmäärästä jää tärkeitä tunteja pois kesää ajatellen.

Oulu nousijajoukkueena on lohkossaan kärjessä ja se on aina hyvä juttu. Se miksi se on kärjessä, saattaa olla monta syytä. Yksi saattaa olla se, että näihin otteluihin on keskitytty erityisesti ja päätähtäin on ollut näissä peleissä. Toinen syy voi olla, että nousijajoukkueet ovat yleensä aluksi vastustajille tuntemattomia ja vie aikaa ennen kuin nousijajoukkueesta on skoutattu pelitapa ja pelaajat ja silloinhan yllätysmahdollisuudet pienenevät. Toivottavasti Oulu ei ole tyhjentänyt koko pajatsoaan Liigacupissa, vaan jättää myös sitä yllätyksellisyyttä liigakauden alkuun, koska siellä he tarvitsevat pisteitä.

JJK:kin on aloittanut mielestäni hyvin, kun ottaa huomioon että siellä on aika isot muutokset käynyt sekä pelaajistossa että valmentajistossa. Ainakin pisteiden valossa siellä on opittu Martosen Karin tyyli tehdä töitä ja pelata jalkapalloa aika hyvin. Uskon, että JJK tulee yllättämään aika monia joukkueita vielä Liigacupissa ja Veikkausliigassa.

Liigacupin mestaria ajatellen, yksi pointti mikä puoltaisi Honkaa on se, että Vuorinen on tehnyt paljon maaleja ja nimenomaan Kokon piristyminen. Heillä on paljon hyökkäysvoittoisia jätkiä ja siinä on mielestäni yksi finaaliehdokas. Uskon, että toinen finalisti tulee toisesta lohkosta ja näistä hieman pienemmistä joukkueista. Heittäisin villinä arvauksena, että finaalissa nähdään Honka ja JJK.

Mika Kottila

LÄHDE: www.veikkausliiga.com