Uutiset / 2010 / JJK-Honka: Keskikentän tukkiminen avainasemassa

12.04.2010
JJK-Honka: Keskikentän tukkiminen avainasemassa

JJK:n joukkue matkustaa rennoissa tunnelmissa kohti Helsinkiä ja Liigacupin loppuottelua. Joukkueen valmentaja Jori Särkkä odottaa Hongan ja JJK:n kohtaamisesta monen muun tavoin yleisöön menevää peliä.

– Odotan jalkapallo-ottelua, jossa molemmat joukkueet pyrkivät pitämään palloa hyvän syöttöpelin turvin omilla. Honka on tietysti hyvä joukkue, jossa on pallollista taitoa tosi paljon. Meille tärkeää on puolustuspelin roolitusten pitäminen ja huolellisuus hyökkäysten päättämisessä. Tietysti Honka haluaa pyörittää peliä keskikentältä, joten sen taistelun voittaminen ja alueen tukkiminen on iso juttu.

Aiempaa taustaa vasten on ymmärrettävää, että Honka nähdään yleisesti ottelun selkeänä ennakkosuosikkina.

– Varmaan moni näin ajattelee. Meille on tärkeintä saada aikaiseksi rento suoritus, jossa perusasiat tehdään huolellisesti.

Jaro-välieräottelussa valmennuksen silmään pisti onnistuminen erityisesti yhdellä tärkeällä osa-alueella.

– Varmasti erikoistilannepelaaminen on isossa roolissa. Jos me pystytään jatkamaan erityisesti puolustuspään erikoistilanteissa siitä, mihin Pietarsaaressa jäätiin, näyttää hyvältä, Särkkä arvioi.

Liigakauden kenraaliharjoitukseksi on vaikea kuvitella parempaa tilaisuutta kuin Liigacupin loppuottelu.

– Todella hieno tilaisuus mennä pelaamaan finaaliottelua tässä kohtaa. Vaikka tähänkin turnaukseen suhtaudutaan vakavasti, on liiga kuitenkin se pääpointti. Siinä mielessä erinomainen tapa valmistautua kauteen.