Uutiset / 2010 / JJK haluaa osoittaa taistelutahtonsa kentällä

08.03.2010

JJK palaa Barcelonan leirin jälkeen tositoimiin kotimaassa huomenna tiistaina, kun se kohtaa Liigacupin vierasottelussa Tampere Unitedin.

Pallollisen pelaamisen merkityksestä on puhuttu paljon, mutta päävalmentaja Kari Martonen haluaa lisäksi korostaa joukkueen taistelevan yleisilmeen merkitystä kevään ja tulevan kauden peleissä.

 

– Se on erittäin tärkeä asia varsinkin kotikentällä. Joukkueen ilmeen täytyy olla energinen ja nälkäinen. Siitä täytyy välittyä, että me halutaan näyttää kotiyleisölle ja jyväskyläläisille, että me halutaan ja osataan pelata hyvää futista. Että JJK pelaa Jyväskylän puolesta. Se on mulle hyvin tärkeää.

 

Tiistaina jatkuvan Liigacupin otteluissa Martonen kertoo keskittyvänsä tulosten sijaan ennen muuta kolmeen pelin sisäiseen teemaan.

 

– Ensimmäinen on yksittäisen pelaajan tarkkailu: mitkä ovat pelaajan tekniset, taktiset ja henkiset kyvyt, mikä hänen oikeasti paras pelipaikkansa? Miten pelaaja reagoi erilaisiin tilanteisiin pelin sisällä?

 

– Toinen on pienryhmien yhteistyö. Yritetään löytää puolustuslinjasta, keskikentältä ja kärjestä 2-3 pelaajan nippuja, jotka toimivat keskenään optimaalisesti. Tämän takia talven peleissä on tietoisesti kierrätetty pelaajia riippumatta siitä, miten hyvin edellinen esiintyminen on sujunut, Martonen selittää.

 

Kolmas peruspilari on joukkueen kokonaisuus, josta päävalmentaja nostaa edellä mainitun yleisilmeen ohella esiin harjoiteltujen elementtien siirtymisen käytäntöön.

 

– On erittäin tärkeää, että Liigacup tuo kilpailullisia pelejä melkein matsi per viikko -tahdilla. Vaikka treeneissä tuntuisi, että joku asia toimii, vasta paineenalainen pelitilanne kertoo missä todellisuudessa mennään.

 

– Liigacupin tärkein anti onkin juuri se, että se on kilpailu, jossa jaetaan voitoista sarjapisteitä. Sitä kautta talvikauden peleihin tulee perinteisiin harjoituspeleihin nähden enemmän panosta ja painetta.