Uutiset / 2010 / Ac Oulun Malinen arvostaa JJK:n tekemistä

11.02.2010

Lauantain ottelu on AC Oululle todella kova mittari tämän hetken tasosta, sillä JJK:lla on kasassa tällä kaudella erittäin laadukas ryhmä. Viime kaudella JJK pelasi historiansa ensimmäisen kauden Veikkausliigassa ja sarjapaikan joukkue onnistui säilyttämään vasta KPV:ta vastaan käydyn karsinnan kautta.

Syksyn ja talven siirtomarkkinoilla edelliset neljä kautta FC Hongan valmennustiimissä toimineen Kari Martosen komentoon siirtyneet jyväskyläläiset ovat kuitenkin pistäneet tuulemaan toden teolla.Keski-Suomen jalkapalloylpeys on hankkinut riveihinsä liigahyökkääjien eliittiin jo usean vuoden ajan kuuluneen Mikko Hyyrysen, FC Interiä viime kaudet edustaneen keskikenttäpelaaja Touko Tumannon, viimeiset kolme vuotta Norjassa ammattilaisena pelanneen kokeneen puolustajan Juha Pasojan sekä FC Hakassa 11 vuoden aikana neljä Suomen mestaruutta voittaneen toppari Jarkko Okkosen. Oululaislähtöisen Okkosen pelikunto on tosin tällä hetkellä arvoitus hiljattain tehdyn nilkan tähystysleikkauksen takia.Joka tapauksessa edellä mainittujen hankintojen myötä voidaan puhua merkittävimmin siirtokauden aikana vahvistuneesta liigajoukkueesta. Lisäksi JJK testaa parhaillaan viime kaudella Belgiassa pelannutta keskikenttämies Eetu Muinosta.

– Olen ilolla seurannut jo pidemmän aikaa jyväskyläläisen jalkapalloilun eteenpäinmenoa. Liigalle ja Keski-Suomelle on hieno asia, että Jyväskylässä on liigajoukkue, ja nyt siellä on tehty monia asioita niin, että heidän statuksensa on noussut. Suhtaudun erittäin positiivisesti JJK:n tämän hetken tekemisiin, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen suitsuttaa.

– JJK:n on uskaltanut tehdä toiminnastaan näkyvää ja värikästä. Vanhoilla askelmerkeillä tulos on vanhanlainen ja siellä auotaankin nyt uusia ovia ennakkoluulottomasti. Lisäksi pelaajistoon on saatu kokemusta ja jyväskyläläisyyttä, Malinen jatkaa.

JJK on pelannut talven Liigacupissa jo kaksi ottelua, ja joukkueen iskukyky on tullut välittömästi esille myös tulosten muodossa. Ensimmäisessä ottelussaan JJK haki 1-0-vierasvoiton FC Hakasta hyökkääjä Zakaria Abahassinen maalilla ja viime lauantaina VPS kaatui Jyväskylässä lukemin 3-0 Mika Lahtisen, Abahassinen sekä Pasojan onnistuttua maalinteossa.Näin JJK on tällä hetkellä Pohjoislohkon kärkipaikalla.JJK:n ja AC Oulun välinen Liigacup-ottelu alkaa Jyväskylän Vehkalammen kentällä lauantaina klo 14.

acoulu.fi

JP