Uutiset / 2009 / Pisteet jäivät Vaasaan. VPS parempi luvuin 3-2 (2-1)

25.06.2009

Ottelun alku ei enteillyt hyvää. Vain kahden peliminuutin jälkeen VPS:n kulmasta merkattu mies Jens Nygård pääsi laittamaan pallon JJK:n maalin perukoille. ” Tällaista alkua ei voi antaa vieraskentällä. VPS oli jo neljän voiton putkessa ja tällaisen alun jälkeen joukkue pääsi taas hyvin vauhtiin. Otteluiden alkuihin täytyy kiinniittää yhä enemmän huomiota”, kertoi valmentaja Matti Lahtinen.

Ensimmäinen jakso eteni VPS:n hallitessa ja 37. minuutin kohdalla JJK hävisi muutaman kaksinkamppailun ja pallo päätyi Tero Koskelalle joka laukoi pallon JJK:n maaliin. Jakson lopussa pelikellon näyttäessä 41 minuuttia Mika Lahtinen kuljetti pallon hyvin päätyyn ja löysi kovalla maanuoliaisella maalilta Namin jolla oli helppo työ kaventaa peli taukolukuihin 2-1.

”Toiselle puoliajalle suoritettiin pari vaihtoa. Koskela ja Tuomanen vaihdettin Markkulaan ja Poutiaiseen ja toinen jakso oli meiltä parempaa peliä. Oltiin hyvin mukana pelissä ja Mika Lahtisella oli oiva paikka tasoittaa peli mutta läpiajossa viimeistely kilpistyi VPS:n maalivahdin torjuntaan. Kesken tasaisen vääntämisen pallo menetettiin jälleen sivuttaisjuoksussa ja jatkotilanteesta 80. minuutilla Rikard Lindroos laittoin pallon kolmannen kerran Misin taakse”, jatkoi Lahtinen.

Jo yliajalla JJK sai hieman lohtua kun Anssi Virenin keskitys löysi maalilta Tommi Karin ja Tommin puskulla sai ottelu vielä jännittävät loppuhetket. Maali tuli kuitenkin liian myöhään ja näin ottelu päättyi kotijoukkueele 3-2.

”Vielä enemmän täytyy kaivaa hurmosta taistella myös vieraskentällä. Positiivista oli 2 tehtyä maalia vieraskentällä ja oli ilahduttavaa nähdä myös joukkueen junioreiden pärjäävän miesten vauhdissa. Summa summarum, VPS oli tänään parempi joukkue. Kenttä oli muuten hyvässä kunnossa”, päättää Matti Lahtinen.

JJK:n ottelut jatkuvat ensi keskiviikkona Rovaniemellä Ropsia vastaan jolloin taistellaan taas todella tärkeistä pisteistä.

JJK: Szerovay, Paija, Viren, Sinisalo, Latikka, Koskela (Poutiainen 46 min), Tuomanen (Markkula 46 min), Lähitie, Kari, Lahtinen, Nam