Uutiset / 2009 / Litmanen iski kahdesti – JJK taipui Lahdessa 3-1 (3-0)

23.09.2009

Jari Litmanen pelasi 100. Veikkausliigaottelunsa keskiviikkona ja juhlisti merkkipaalua iskemällä kaksi maalia JJK:n verkkoon. Lopulta Lahti voitti ottelun 3-1 (3-0). Voitto varmisti lahtelaisten sarjapaikan lopullisesti ja pudotti JJK:n sarjataulukon viimeiseksi.

Lahti sai otteluun unelma-alun, kun Kalle Eerolan vasuri puhui tehokkaasti ja laukaus upposi JJK:n verkkoon. Heti perään Lahdella oli oiva paikka siirtyä kahden maalin johtoon, kun Konsta Hietanen ja Rafael pääsivät kaksin läpi. Rafael syötti vielä Hietaselle, jonka laukauksen Mihaly Szerovay kuitenkin torjui upeasti. JJK sai mainion maalintekopaikan kun Mika Lahtinen pelattiin vasemmalta läpi mutta viimeistely jätti parannettavaa.

30. minuutin jälkeen Litmanen iski kauden ensimmäisen maalinsa. Maalinedusruuhkasta Litmanen laukoi pallon varmasti maaliin. 43. minuutilla juhlakalu oli jälleen asialla. Hietanen keskitti ja Litmanen laukoi pallon kattoon. ”Kuningas” oli lähellä tehdä jo hattutempun, mutta Rafael siirsi maaliin menevän pallon paitsioasemasta verkkoon.

Toisella jaksolla pelin hallinta tasottui ja JJK sai kamppailusta hyvän otteen. JJK teki myös puoliajan ainoan maalin. Vaihdosta kentälle tullut Tommi Kari (kuva) ampui rangaistusalueen sisältä pallon tarkasti tolpan viereen kaventaen lukemat. JJK jatkoi hyvää painostusta ja joukkue pääsi vielä kolmeen hyvään maalintekopaikkaan. Jukka Sinisalon laukauksen Lahden maalivahti torjui kulmaksi, Sinisalon pusku meni kulman jälkitilanteesta vain hivenen yli maalin ja Lahtinen aikaili omassa huippupaikassaan maalin edessä ratkaisevasti. JJK ei kuitenkaan lopulta onnistunut enää maalinteossa  ja lahtelaiset pystyivät säilyttämään 3-1 johtoasemansa loppuun saakka.

JJK isännöi lauantaina VPS:aa Harjulla ja tähtäimessä on nousu pois suoran putoajan paikalta.

fcjjk.com