Uutiset / 2009 / Lehkosuo odottaa taisteluottelua lauantaina Harjulla

22.05.2009

FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuo uskoo, että lauantaina vastaan asettuu kotiyleisön tukema kovaa taisteleva JJK.

– Mitä olen kuullut ja nähnyt, niin JJK on todella taisteleva ja suoraviivainen joukkue, joka erityisesti kotiluolassaan on todella vaikea vastus. Kotonaan he varmasti luottavat saavansa pisteitä, Lehkosuo sanoo.

– Siellä on ollut paljon yleisöä ja tunnelmaa ja toivon tietysti, että näin on myös lauantaina meidän ottelussa, Lehkosuo jatkaa.

Lehkosuo tietää, ettei kenttäolosuhteet ole parhaimmillaan, joten syöttöpeli nousee jälleen ratkaisevaan arvoon.

– Kenttäolosuhteet eivät varmasti ole ihan parhaat mahdolliset ja se tietysti hankaloittaa hieman peliä. Meidän pitää koko ajan olla hereillä siinä millaisen pallon syötän ja milloin. Syötänkö lyhyen vai pitkän ja syötänkö sen mihin suuntaan, Lehkosuo tietää.

– Lyhyillä päästään varmasti etenemään, mutta täytyy jatkuvasti olla siinä hereillä mihin suuntaan pelataan ja miten. Se on varmasti avainasia, sillä JJK varmasti prässää meitä aika kovaa, Lehkosuo jatkaa.

Myös kaksinkamppailupelaamisen Lehkosuo nostaa esiin.

– Toinen sellainen avaintekijä on varmasti kaksinkamppailupelaaminen. Jo kentänkin vuoksi tulee varmasti vähän enemmän ilmapalloa kuin tulisi tekonurmella ja kaksinkamppailuissa meidän täytyy olla vahvoja heti alusta, Lehkosuo kertoo.

– MIFK ja TamU otteluissa ollaan pystytty melko vahvaan kaksinkamppailupelaamiseen, mutta ei kuitenkaan heti ottelun alussa. Nyt täytyy heti olla siinä myös hereillä heti, kun dösästä astutaan ulos. Ei saa turhaan antaa kaksinkamppailujen kautta yliotetta kotiyleisön edessä pelaavalle JJK:lle, Lehkosuo lisää.

JJK-ottelusta sivussa ovat TamUa vastaan loukkaantunut John Weckström sekä myös pidempiaikaispotilas Markus Paatelainen. Aleksandr Kokko puolestaan kärsii puujalasta ja Sampo Koskinen flunssasta ja miesten pelaaminen on epävarmaa.

www.veikkauliiga.com / fcjjk.com