Uutiset / 2009 / JJK:lle tärkeä vierasvoitto ja kolme vierasmaalia

21.10.2009

JJK iski kolme tärkeää vierasmaalia jalkapallon Veikkausliigan ensimmäisessä karsintaottelussa Kokkolassa. Kotijoukkue KPV sai todeta liigapaikastaan tiukasti kiinni pitävän jyväskyläläisryhmän maalein 3-2 paremmaksi.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaista vääntöä, mutta hienoisesti JJK:n hallintaa. Tilanne muuttui kuitenkin vartin pelin jälkeen, kun KPV sai hyvältä paikalta vapaapotkun JJK:n Nam Ik Kyung myöhäisen taklauksen takia. Nam sai tästä taklauksesta keltaisen kortin. Vapaapotkun jälkitilanteesta kotijoukkue sai myllytettyä peliä hyvin JJK:n maalilla, mutta unkarilaismaalivahti Mihaly Szerovay oli ohittamaton.

Kun peliä oli pelattu vajaat 24 minuuttia, KPV sai mainion hyökkäyksen oikealta laidalta. Ykkösessä kolme maalia kauden aikana tehnyt Olli-Pekka Itälä onnistui tälläämään pallon rankkarialueen oikealta kulmalta JJK:n maalin vasempaan takakulmaan ja kotijoukkueen 1-0-johtoon.

JJK haki tiukasti tasoitusta ja sai 27. minuutilla Christian Sundin kulmasta hyvän tilanteen, mutta Juhani Koponen KPV:n maalilla kuitenkin torjui.

Jyväskyläläiset ottivat pelin haltuunsa ensimmäisen puoliajan loppupuolella. JJK:n tasoitus tuli kuitenkin hieman yllättäen, kun 40. minuutilla KPV:n Mika Lähderinne menetti pallon omalla puolustusalueella. JJK:n Mika Lahtisella oli oma paikkansa, mutta hän kaatui ja pallo ajautui pirteästi pelanneelle Tommi Karille, joka iski tasoituksen.

KPV pääsi heti toisen puoliajan ensimmäisestä hyökkäyksestään kokeilemaan JJK:n puolustuksen hereilläoloa, mutta Itälä ei päässyt kasvattamaan maalitiliään. Sen sijaan JJK pääsi yllättämään kotijoukkueen 49. minuutilla. Lahtinen puski toisen tärkeän vierasosuman Sundin laittamasta korkeasta pallosta KPV:n maaliin ja vei JJK:n 2-1-johtoon.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut. JJK:n Skumbin Arsllani kaatoi maalintekijä Itälän 60. minuutilla aivan jyväskyläläisten rangaistusalueen lähellä ja KPV sai vapaapotkun loistavasta. Tästä kotijoukkue ei onnistunut maalia tekemään, mutta jälkitilanteesta se sai jo kahdeksannen kulmapotkunsa. Pallo jäi JJK:n maalin eteen pomppimaan ja Lasse Linjala pääsi viimeistelemään 2-2-tasoitusmaalin.

69. minuutilla JJK käytti tehokkaasti hyväkseen KPV:n huolimaton puolustusalueen purun. Korealaiskärki Nam antoi pallon pompata kerran ja laukoi tämän jälkeen pallon kaaressa hieman maaliltaan ulkona olleen Koposen yli kokkolalaisten maaliin ja JJK:n 3-2-johtoon.

JJK:lla oli loppupuolella myös lisää maalipaikkoja, mutta Koponen onnistui torjumaan JJK:n yritykset. KPV sai pallon vielä viimeisillä minuuteilla JJK:n maalin ylähirteen, mutta ei sen lähemmäksi maalia. Näin JJK pääsee toiseen osaotteluun hyvistä asemista, sillä yhteistulos ratkaisee liigapaikan. Toinen osaottelu pelataan 25.10. Jyväskylässä.

Kuva: JJK:n hyökkääjät olivat hyvässä iskussa Kokkolassa. Nam iski kauden 9. maalinsa, Tommi Kari 7. osuman ja Mika Lahtinen kauden kuudennen.