Uutiset / 2009 / JJK-maalivahti yritettiin lahjoa ennen TamU-ottelua

14.10.2009

JJK:n maalivahti Mihaly Szerovay sai perjantaina 9.10. englanninkielisen puhelun, jossa hänelle tarjottiin huomattavaa rahasummaa. Maalivahtia pyydettiin vaikuttamaan siihen että JJK häviäisi Tampere Unitedille tulevan lauantain Veikkausliigaottelun Jyväskylässä.

JJK pelaa kauden viimeisen ottelunsa Jyväskylässä Harjun stadionilla 17.10.09 klo 15. JJK on tällä hetkellä sarjataulukossa toiseksi viimeisenä 15 pisteellä, kun viimeisenä olevalla RoPSilla on 13 pistettä. Viimeiseksi sarjassa jäävä putoaa suoraan Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii ensi vuoden sarjapaikasta Ykkösessä toiseksi sijoittuneen kanssa. Jos RoPS voittaa viimeisen ottelunsa KuPS:ia vastaan kotonaan, JJK tarvitsee vähintään pisteen säilyttääkseen nykyisen sijoituksensa.

Puhelu tuli tuntemattomasta numerosta

– Mihaly sai puhelun tuntemattomasta numerosta ja hänelle tarjottiin huomattava summa rahaa jos hän järjestäisi JJK:n tappion TamU-pelissä, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

– Mizi lähetti minulle ensin sähköpostin maanantaina ja pyysi että hän saisi tavata minut kasvokkain. Tiistaina hän sitten kertoi minulle kaiken. Sen jälkeen otin heti yhteyttä Veikkausliigaan ja asia lähti etenemään. Tänään teimme asiasta tutkintapyynnön poliisille, Vesalainen kertoo.

Vesalainen arvostaa pelaajaansa erittäin paljon

– Arvostan Mizin suoraselkäisyyttä erittäin paljon, sillä tarjottu summa on nettorahana melkein sama kuin keskivertoisen liigapelaajan vuosipalkka, Vesalainen jatkaa.

fcjjk.com