Uutiset / 2009 / JJK jäi pisteittä rästiottelussaan Myllykoskella – MyPa parempi 4-0 numeroin

04.09.2009

MyPa palasi voittojen tielle JJK:n kustannuksella kaadettuaan kotonaan jyväskyläläiset lukemin 4-0 (1-0). JJK sai 1-0 tilanteessa muutaman erinomaisen tekopaikan, mutta tehoja ei löytynyt. MYPA puolestaan käytti tilanteensa hyväksi ja iski taululle toisella puoliajalla selvät loppunumerot.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat saivat luotua muutamia puolittaisia tekopaikkoja. Todellisia maalipaikkoja ei kuitenkaan ensimmäisen 25 minuuttisen aikana nähty.

26. minuutilla sitten avausmaali oli erittäin lähellä. MyPAasai hyvän paineen JJK-päätyyn ja muutaman keskityksen jälkeen pallo putosi Toni Huttuselle 10 metriin. Huttunen laukoi kovaa, mutta JJK-vahti Mihaly Szerovay torjui. Tilanne kuitenkin jatkui. Huttunen pelasi hetkeä myöhemmin Puhakaisen oikealta boksiin ja Puhakainen pääsi kokeilemaan vitosen kulmalta. Laukaus kuitenkin meni niukasti ohi takatolpan.

27.minuutilla Zakaria Abahassine harhautti Tuomas Ahon rangaistusalueen rajalla hieman oikealla. Abahassine tuli Ahosta ohi ja yritti pelata Tommi Karille tyhjää maalia keskelle, mutta syöttö epäonnistui ja MyPa-puolustus pääsi väliin.

43. minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. Toni Huttunen sai pallon noin 30 metriä JJK-maalista hieman oikealla. Huttunen laukoi kovaa kohti takayläkulmaa, jonne peliväline upposi Szerovayn käsien kautta.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet saivat luotua puolittaisia tekopaikkoja, mutta viimeinen huolellisuus puuttui. 55. minuutilla JJK sai nopean vastahyökkäyksen jälkeen pallon MyPa-maaliin, mutta Georgi Hristov rikkoi tilanteessa ja maali hylättiin.

63. minuutilla Abahassine oli erittäin lähellä maalintekoa. Hän sai pallon boksin sisällä oikealla, harhautti Antti Uimaniemen ja laukoi, mutta Antti Kuismalan huippupelastus piti kotijoukkueen johdossa.

Heti seuraavalla minuutilla toisessa päädyssä tapahtui ja JJK:n selkäranka katkesi. Toisant Rickets laukoi oikealta ja Szerovay torjui eteensä. Irtopallo ajautui Ilari Äijälälle vasemmalle, josta hän pelasi sen keskustaan Tuomo Könöselle. 200. Veikkausliigaotteluaan pelannut Könönen sijoitti pallon ulkosyrjällään varmasti oikeaan alakulmaan ja vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

69. minuutilla MYPA iski jälleen, kun Antti Okkonen vapautti Saku Puhakaisen maalintekoon. Puhakainen harhautti vastaan tulleen Szerovayn ja iski pallon varmasti verkkoon.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä 71. minuutilla Maxim Votinov viimeisteli jo kotijoukkueen neljännen osuman. Puhakainen tarjosi Votinoville rangaistusalueen sisään suoraan juoksuun, eikä Votinov erehtynyt. Enempää maaleja ei nähty ja MyPa korjasi pisteet selvällä 4-0 voitolla.

Kuva: Zakaria Abahassine pääsi Myllykoskella pariin kertaan oivalliseen maalintekopaikkaan.