Uutiset / 2009 / JJK haastaa TPS:n ja Tunden Harjulla 27.7. klo 19.00

25.07.2009

Tunde palaa Harjulle

JJK saa vastaansa toisen kovan turkulaisjoukkueen, kun mestarikandidaatteihin lukeutuva TPS saapuu mittaamaan kettupaitojen päivän kunnon maanataina. Kovaassa vireessä olevaa turkulaisporukkaa tähdittää viime kaudet Jyväskylässä maaleja mättänyt Babatunde Wusu, joka oli eräs tärkeimmistä arkkitehdeistä JJK:n nousussa liigaan.

Ottelun ennakkosuosikista ei liene epäselvyyttä. JJK onnistui nappaamaan puolustustaistelulla TPS:ltä pisteen liigakauden avauspelissä Turussa, jolloin TPS:n peli haki vielä uomiaan. Kauden verkkaisesti aloittanut TPS on sittemmin äitynyt hurjaan iskuun: tällä hetkellä joukkue komeilee kuntopuntarin piikkipaikalla napattuaan viimeisestä yhdeksästä pelistään kuusi voittoa ja kolme tasuria. Sarjataulukossa TPS (7-6-2, 27 pistettä) on toisena neljä pistettä HJK:ta perässä ja taistelee tosissaan mestaruudesta.

– TPS on hyvin valmennettu joukkue, jossa on taitoa, taktiikkaa ja ryminää. Pelaajamateriaali on sarjan parhaasta päästä, eikä joukkueesta juuri heikkoja lenkkejä löydy. Lisäksi TPS on on parantanut peliään koko ajan. Me tiedetään, että meidän täytyy onnistua varsinkin puolustuspelissä täydellisesti, jotta me pystytään haaveilemaan pisteistä, JJK:n valmentaja Matti Lahtinen kommentoi vierasjoukkuetta.

Kotijoukkue otti hienosti kauden toisen voittonsa viime pelissä Interiä vastaan ja sai poikki päitä alas painaneen tappioputken kreivin aikaan. Kolmen pisteen lisäksi kettupaitojen esityksessä positiivista oli se, että myös joukkueen peli-ilmeessä oli tapahtunut selkeä ryhtiliike, vaikka paketti ei kestänytkään kasassa täyttä 90 minuuttia. Joukkue piti silti nollan ja lähti voimakkaasti vastahyökkäyksiin.

– Inter-voitto tuli joukkueen kannalta tärkeään paikkaan, sillä pisteistä tässä eletään. Itseluottamus ja pelihuumori nousivat Inter-pelin jälkeen. Myös uusien pelaajien saapuminen on ollut piristysruike joukkueelle, ja harjoitusmoraali on ollut sitä myötä korkealla. Odotukset ovat kovat TPS-otteluun, Lahtinen kertoo.

JJK:n viimeisin hankinta, Shkumbin Arsllani, ei pääse mukaan vielä TPS:ää vastaan, sillä hän on edustuskelpoinen vasta 1.8. lähtien.

– Hristovin tulon myötä meidän peli muuttui jo vähän edellisessä pelissä. Hristov pystyy pitämään palloa ja siten rauhoittamaan meidän pelaamista, ettei se olis semmosta ping pongia, jossa pallo tulee heti takaisin hyökkäyspäästä. Laitapelaajien ja toisen hyökkääjän pitäisi edetä vahvasti eteenpäin, kun pallonhallinta on meillä, Lahtinen sanoo.

– Myös meidän keskikentän pitäisi pystyä tukemaan hyökkäyksiä paremmin. Toisen keskikenttäpelaajan pitäisi päästä enemmän mukaan maalintekotilanteisiin. Välimatkat ovat olleet turhan pitkiä pelaajien välillä, koska keskikenttä on joutunut puolustamaan niin paljon. Nyt mä uskon kuitenkin, että me ollaan löydetty sellanen tapa pelata, joka toimii ja myös helpottaa keskikenttäpelaajien pelinrakentelua hyökkäyspäässä.

TPS:ää vastaan avainasemassa on kuitenkin tarkka puolustuspeli. JJK aikoo satsata vastaiskuihin ja hyökkää silloin kuin siihen tarjotaan mahdollisuutta. Interiä vastaan nähtyä terävää laitapelaamista tarvitaan myös toista turkulaisjengiä vastaan.

– Meidän täytyy pystyä pelaamaan erittäin kurinalaisesti ja pitää oma pakka kasassa, ettei TPS pääse meidän puolustuslinjan eteen. Yksi vastaan yksi -tilanteisiin pitää kiinnittää erityistä huomiota. Lisäksi laitapelaajien pitää auttaa puolustusta tunnollisesti, jos aiotaan pisteille päästä, Lahtinen päättää.

JJK:lta ei ole sivussa ketään pelaavasta kokoonpanosta. Abahassine, Tapaninen ja Tuomanen hakevat lauantaina pelituntumaa Blackbirdin riveissä.

Eero Lahtinen / fcjjk.com