Uutiset / 2009 / Honka liian vahva JJK:lle – 2 vierasmaalia ei auttanut jyväskyläläisiä

23.08.2009

FC Hongan iloinen hyökkäyspeli oli sunnuntaina myrkkyä Tapiolan Urheilupuistossa vierailleelle JJK:lle, joka jaksoi sinnitellä isäntien tahdissa ensimmäisen puoliajan. Tappioitta kotikentällään porskuttava espoolaisryhmä latoi tulostaululle loppulukemat 5-2 (2-2) Hermanni Vuorisen hattutempun siivittämänä.

Ottelun avausmaali syntyi 10. peliminuutilla ja siitä vastasi isäntäjoukkue Honka. Joel Perovuo lähetti Savagen vauhtiin oikealle laidalle, ja tämän syöttö tavoitti takatolpalta Vuorisen, joka siirsi Hongan 1-0-johtoon.

Espoolaiset eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan johtoasemastaan kuin vajaat kymmenen minuuttia. JJK loi 19. minuutilla painetta Hongan päätyyn ja Mika Lahtinen puski hienosti Janne Hannulan keskityksestä tilanteeksi 1-1.

Jyväskyläläisten riemua ei kestänyt kauan. Tasoituksesta ehti kulua vain reilu minuutti kun Hongan tehokaksikko Vuorinen-Savage iski toistamiseen. Savage tarjoili maalille, ja liigan ykköspyssy Vuorinen heilautti verkkoa.

JJK ei tästä kuitenkaan lannistunut. Vierasjoukkue taisteli tasoihin 37. minuutilla, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Patrick Potiainen pääsi irtopalloon vajaassa parissakymmenessä metrissä ja laukoi vastustamattomasti alakulmaan. Maali oli 18-vuotiaan keskikenttäpelaajan liigauran ensimmäinen.

Honka herkutteli toisella jaksolla

Toisella puoliajalla Honka meni menojaan. Jaksoa oli kulunut vain reilut viisi minuuttia, kun isäntäjoukkue otti jälleen johtoaseman. Jami Puustinen pelasi pallon maalin edustalle, josta se ajautui Vuorisen kautta Jussi Vasaralle. Tällä oli helppo työ siirtää espoolaiset 3-2-johtoon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Puustinen teki jälleen esityön ja Vuorinen viimeisteli takatolpalta hattutemppunsa. Lopullisen niitin ottelulle iski 64. minuutilla Vasara, joka pääsi sijoittamaan 5-2-osuman Nicholas Otarun hyvästä syötöstä.

Priha pettynyt puolustuspeliin

– Meidän puolustaminen oli luokattoman heikkoa. Omassa boksissa ja oikeastaan koko kentän puolustaminen oli aika aneemista. Ei oltu tarpeeksi aggressiivisia, eikä ollut liikettä, JJK-luotsi Ville Priha kiteytti ottelun jälkeen.

– Honka oli selvästi parempi, mutta kyllä me heidät liian helpolla päästettiin, Priha jatkoi.

Tauolla ottelu oli vielä tasalukemissa 2-2. Kovinkaan kauaa ei kuitenkaan kestänyt, kun Honka meni menojaan.

– Päästiin siinä vielä peliin takaisin mukaan, mutta se tietysti mureni toisella jaksolla viimeistään. Jos omiin mene tuohon tahtiin, niin ei pelissä pysty mukana pysymään. Olen aika pahasti pettynyt puolustamiseen. Aika ryhdikkäitä esityksiä ollut viime aikoina puolustussuuntaan, mutta tämä oli heikko esitys.

– Ei mahda mitään, mutta taistelu jatkuu. Tästä pitää ottaa oppia ja ryhdistäytyä seuraavaan peliin, Priha lisäsi.

JJK jatkaa sarjassa päivän kierroksen jälkeen edelleen suoran säilyjän paikalla eli sijalla 12. JJK kohtaa liigassa seuraavaksi Myllykosken Pallon perjantaina 4.9. Kyseessä on keväältä syksyyn siirretty rästiottelu jonka jälkeen kaikilla joukkueilla on pelattuna 20 ottelua.

Kuva: Mika Lahtinen (yläkuva) nosti kauden maalimääränsä neljään kun taas Patrick Poutiainen iski liigauransa ensimmäisen osuman Hongan verkkoon.