Uutiset / 2009 / Harjulla tasattiin pisteet 0-0 lukemin

07.05.2009

Ensimmäisen kotiottelunssa veikkausliigassa pelannut JJK oli aktiivisempi joukkue ja loi enemmän maalitilanteita, muttei hyvistä tilanteista huolimatta saanut avattua maalitiliä.

Harjulla vallitsi ottelun alkupuolella odottava tunnelma. Pääsarjaottelua ihmettelemään tullut yli kolmituhatpäinen kotiyleisö ei selvästikään oikein tiennyt, mitä odottaa. Olihan JJK:n talvikausi kaikkea muuta kuin vakuuttava. Alkuhämmennyksen jälkeen sekä joukkue että yleisö pääsivät kuitenkin peliin mukaan.

– Ihan OK matsi meiltä. Me näytettiin, että kuulutaan tähän sarjaan, Tommi Kari kommentoi avauskotipeliä.

Vähintään samanlainen fiilis huokui kotiyleisöstä. Joukkueen otteisiin oltiin silminnähden tyytyväisiä, vaikka avausvoittoa ei tullutkaan. JJK todisti jyväskyläläisille, että ensimmäistä kotivoittoa tuskin tarvitsee odottaa pitkään.

Peli eteni JJK:n komennossa

Alun lievää hermoilua lukuun ottamatta JJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Todelliset huippupaikat jäivät kuitenkin vähiin. Pirteästi esiintynyt Nam (kuva) pääsi kokeilemaan Haka-veskarin taitoja pariinkin otteeseen, mutta Janne Korhonen vei molemmilla kerroilla pitemmän korren.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui juuri Namille, joka pääsi puskemaan vapaasti Niko Markkulan hienosta keskityksestä 43. minuutilla. Korhonen sai kuitenkin sen verran näppejään väliin, että pallo meni yläriman kautta yli maalin.

Hakan peli ei lähtenyt rullaamaan kunnolla ensimmäisellä puoliajalla missään vaiheessa. Osansa Hakan vaisuuteen oli kettupaitojen tiiviillä puolustuspelaamisella ja Hakan miehistöpulalla.

– Tämä oli meille tietynlainen selviytymistaistelu. Useita avainpelaajia oli sivussa, mutta kauden aikana tulee tällasia pelejä ja niistä pitää selvitä, jos aikoo pärjätä, Hakan valmentaja Olli Huttunen kommentoi joukkueen tilannetta haluamatta väheksyä yhtään sarjanousijan esitystä.

Avustavalle eivät maalit kelvanneet

Toisella puoliajalla peliin tulti selvästi lisää vauhtia. JJK janosi avausmaalia, ja Mika Lahtisen tultua kentälle hyvin pelanneen Markkulan tilalle maalitilanteita syntyi liukuhihnalta toisen jakson puolessa välissä. Tommi Kari, J-P Tuomanen ja Lahtinen pääsivät kukin kokeilemaan maalintekoa hyvästä paikasta tuloksetta.

Lahtinen sai pallon 35. minuutilla Haka-maaliin Tuomas Latikan keskityksestä, mutta avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi. Harjun katsomotuomarit olivat asiasta toista mieltä.

Haka heräsi taistelemaan voitosta 10 minuuttia ennen loppua. JJK väsähti ja Haka painoi armotta päälle. Katsomossa huokailtiin jo vierasmaalin merkiksi yliajalla. Jyväskyläläisyleisön onneksi avustavan erotuomarin lippu oli kuitenkin jälleen pystyssä, ja Hakan maalisarakkeeseen jäi 0 sitkeästä yrittämisestä huolimatta.

Priha tyytyväinen kotiavaukseen

– Molemmilla joukkueilla oli tilanteensa. Me oltiin tietyistä syistä kaukana omasta tasosta, joten siinä mielessä olen pettynyt peliin. Pisteeseen pitää olla kuitenkin tyytyväinen, vaikka pisteellä ei tässä liigassa pitkälle pötkitäkään, Haka-luotsi Huttunen kommentoi ottelua.

Oman joukkueen vaisuhkosta pelistä huolimatta Huttuselta satoi kehuja myös illan vastukselle.

– JJK tulee olemaan kotonaan paha vastus, se on ihan selvää. JJK on joukkue isolla J:llä: tekee töitä joukkueena, iskee nopeasti vastaiskuja ja nopeutta riittää.

JJK:n valmentaja Ville Priha oli varsin tyytyväinen kotiavaukseen.

– Jokainen pelaaja pisti parastaan ja taisteli loppun asti. Puolustamiseen olen koko ottelussa tyytyväinen, ja toisen jakson hyökkäyspeli oli ihan mukiinmenevää. Röyhkeys maalintekotilanteissa jäi kuitenkin puuttumaan. Jatkossa haluan nähdä enemmän pallon toimittamista vastustajan maalille.

JJK:lla on nyt takana 180 minuuttia veikkausliigaa kiikarilukemin. Prihan mukaan kyse ei kuitenkaan ole liian varovaisesta puolustusvoittoisesta pelistä. Nolla-nollaa ei lähdetä tietoisesti hakemaan, vaan tavoitteena on hakea joka pelissä voittoa.

– Ensimmäisessä pelissä me oltiin tosi ahtaalla TPS:ää vastaan, mutta tänään me saatiin luotua useita maalitilanteita.Maalinteko vaatii terävyyttä lisää ja skarppaamista erityisesti viimeisellä kolmanneksella.

Tämäniltaisten otteiden perusteella ketsuppipullon aukeaminen on vain ajan kysymys.

Eero Lahtinen / fcjjk.com