Uutiset / 2009 / ENNAKKO: Kiihkeä paikalliskamppailu Harjulla keskiviikkona klo 18.30 JJK-KuPS

03.08.2009

Kuuden pisteen peli

Keskiviikkona Harjulla kamppaillaan jälleen massiivisista pisteistä, kun alkukaudella kotijoukkueen Kuopiossa päihittänyt KuPS saapuu Jyväskylään.

JJK on muutamassa pelissä noussut hieman yllättäen suoran putoajan paikalta kuiville napattuaan altavastaajan asemasta kolmesta pelistä huikeat seitsemän pistettä. Kettupaidat (3-5-8, 14 pistettä) on pelannut päävastuksiaan ottelun vähemmän ja kuronut kaulaa RoPSiin kolmen pisteen verran. Illan vastukseen (2-4-11, 10 pistettä) eroa on neljä pistettä.

KuPSille kalavelkojen maksaminen keskiviikkona osuisi siis todella makeaan saumaan. Vastaavasti tappio tietäisi isoa askelta lähtöruutuun päin.

– Se täytyy tiedostaa, että tämä on iso ottelu. Meillä on ollut ongelmia tällä kaudella sekä KuPSia että RoPSia vastaan. Nyt olisi aika näyttää, että me ollaan tarpeeksi kypsiä ja kovia hoitamaan meille iso peli, JJK:n päävalmentaja Ville Priha sanoo.

Hyvistä esityksistä huolimatta ottelun lähtökohta ei ole helppo. Vielä kun alla on ensimmäinen vierasvoitto Valkeakoskelta, odotukset ovat korkealla. Tällä kertaa JJK joutuu kantamaan ennakkosuosikin viittaa, mikä on uutta joukkueelle.

– Tärkeintä on se, että kun on löytänyt paremman tason, niin miten se saadaan pidettyä. Hyvää esitystä, joka eilen [sunnuntaina] nähtiin, ei saa hukata. Se on hyvä testi ammattimaisuudelle: ollaanko me semmoinen tuuliviirijoukkue, joka pelaa kerran kuukaudessa hyvän pelin vai pystytäänkö me nousemaan sille tasolle yksilöinä ja joukkueena, että mennään peräkkäisissä peleissä hyvällä suoritustasolla, Priha lataa.

– Jokaisen pelaajan pitää unohtaa edellinen peli. Oli se sitten katastrofipeli tai täysosuma niin kuin eilen, niin se pitää pystyä nollaamaan. Tietysti positiivinen fiilis pitää jättää, mutta ajatukset eivät saa jäädä millään tasolla edelliseen peliin. Joka peliin täytyy tehdä oma työ, valmistautuminen ja keskittyminen uudestaan.

Parantunut syöttöpeli ja kilpailu pelipaikoista syynä tasonnostoon

Seitsemän pistettä kolmesta pelistä kielivät huimasta tasonnostosta. Totuus on kuitenkin se, että vasta sunnuntaina Hakaa vastaan JJK:n paketti pysyi kasassa täydet 90 minuuttia. Joukkue puolusti aggressiivisesti ja pystyi pitämään palloa myös hyökkäyspäässä. Käänteen tekevää oli se, että tällä kertaa JJK oli selkeästi niskan päällä pallonhallinnassa; yleensä tilanne on ollut toisinpäin. Samanlaista väkevää esitystä kaivataan keskiviikkona KuPSia vastaan.

Prihalla on myös tarjota toista syytä reippaasti parantuneeseen peli-ilmeeseen.

– Terve kilpailu pelipaikoista on varmaankin isona syynä meidän tasonnostoon. Pitkään alkukautta mentiin niin, että suunnilleen ilmoittautumana terveeksi sai paikan avaukseen. Esimerkiksi Sundin ja Koskelan otteet edellisissä peleissä alkavat olla sitä, mitä on odotettu. Kukaan hyvä pelaaja ei halua kuluttaa vaihtopenkkiä.

Myös KuPS on parantanut peliään roimasti

Sarjan jumbona majaileva KuPS on tällä hetkellä kaukana pisteautomaatista. Muiden häntäpään joukkueiden tavoin kuopiolaiset ovat parantaneet peliään kuin sika juoksuaan. KuPS ollut viime peleissä pitkään voittokannassa kiinni, mutta joutunut tyytymään pistejakoihin omien sössimisten seurauksena.

– KuPS on viime aikoina parantanut peliään huomattavasti ja pystyy haastamaan tällä hetkellä kenet tahansa. Joukkueen pelillinen ilme sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan on ollut tosi hyvä viime aikoina. KuPS ei missään nimessä ole sellainen joukkue, joka automaattisesti ottaa turpaan. Kohentunut puolustuspeli ja uudet nigerialaiset pojat keskialueella tekevät KuPSista vaarallisen joukkueen, Priha kommentoi vierasjoukkuetta.

Myös kuopiolaisten leirissä tiedostetaan taatusti ottelun merkitys, eikä JJK:lle ole varaa lahjoittaa yhtään pistettä. Asetelmat loppukautta ajatellen pedataan keskiviikkona Harjulla.

Eero Lahtinen / fcjjk.com