Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK-TamU lauantaina Harjulla klo 15.00

14.10.2009

Pelissä karsijan paikka

Edessä on ehdottomasti kettupaitojen kauden tärkein kamppailu. Enää ei tarvitse arpoa sitä, paljonko pisteitä tarvitaan ja mihin pisteet riittävät: JJK tarvitsee pisteen TamU:a vastaan, jotta se pääsee varmasti jatkamaan kautta liigakarsinnassa. Tappiollakin saattaa liigakarsinta kutsua, ellei surkeasti pelannut RoPS onnistu voittamaan KuPSia Rovaniemellä.

Kettupaitojen leirissä lähdetään kuitenkin siitä liikkeelle, että homma pidetään omissa käsissä ja launtaina käpäliin jää vähintään se tarvittava liigapiste.

– Jokainen tiedostaa, että lauantaina on edessä iso ottelu: pelataanko karsinnassa vai ei. Meillä on päättäväinen tekemisen meininki, ja me lähdetään siitä, että meillä on kolme peliä kautta jäljellä ja Jyväskylässä pelataan liigapelejä myös ensi kaudella, JJK:n valmentaja Ville Priha sanoo.

Lähtökohdat ratkaisevaan kamppailuun ovat kaikkea muuta kuin helpot kotijoukkueelle. Kovien paineiden lisäksi JJK:ta raastaa peräti seitsemän ottelun mittainen tappioputki. Prihan mukaan joukkue on kuitenkin edelleen täynnä taistelutahtoa.

– Pelaajilla on hyvä taistelumeinki päällä, ja usko siihen kova, että homma pystytään hoitamaan. Ei ole mitään merkkiä siitä, että pelaajat jännittäisivät liikaa tai eivät jostain syystä saisi puristettua kaikkea irti. Homma ei tule jäämään siitä kiinni.

– Henkisellä puolella ratkaistaan lauantain pelissä paljon asioita. Taistelu ja halu tehdä kaikki sen eteen, että voitto tulee ratkaisee paljon erityisesti kylmillä keleillä, Priha jatkaa.

TamU:lla voitettavaa enää cupissa

Vierailija TamU:n lähtökohdat otteluun ovat täysin erilaiset. Pelissä on enää lopullinen sijoutus sarjassa, joka on kuriositeetti, kun sarjasijoituksen perusteella jaettavat europaikat ovat jo karanneet tamperelaisten ulottumattomiin.

Cupissa TamU:lla kuitenkin riittää vielä panosta, ja vierailijat haluavat taatusti saada lauantaina hyvän pelin alle cup-ratkaisuja varten. Kyseessä ei siis ole TamU:lle matsi, joka pitää vain saada pois alta.

Helpotusta kotijoukkueelle tuo se, että TamU:n luottopelaajiin kuuluvat Jari Niemi ja Rafinha ovat sivussa kamppailusta pelikieltojen vuoksi.

Pisteiden haaliminen edellyttää tiivistä joukkuepuolustamista

Lauantaina JJK:n pitää löytää taistelutahdon ohella keinot siihen, miten puolustuspeli pysyy yhtä tiiviinä kuin mitä parhaimmillaan nähtiin alkukaudella, jos tavoite karsintapaikasta halutaan pitää omissa käsissä.

– Yhtenäinen joukkuepuolustaminen ja erikoistilannepelaaminen ovat aivan avainasemassa ratkaisupelissä, kun pisteitä pitää tulla. Myös hyökkäyspelaaminen pitää saada rohkeammaksi ja monipuolisemmaksi. Välillä on mennyt niin, että on syötelty paljon poikittaissyöttöjä; joissain peleissä taas kiskottu pelkkää pitkää palloa. Lauantaina pitää hyökkäyspeliin lyötää oikea tasapaino, jotta maalintilanteita saadaan luotua, Priha kertoo.

Mitään sen suurempia muutoksia ei ole kettupaitojen leirissä ajettu läpi liigatauon aikana loppukautta varten.

– Reilu kymmenen kuukautta on tehty hommia ja niillä eväillä mennään. Ei tässä mitään ihmeitä pystytä muutamassa päivässä tekemään, Priha sanoo.

Tähän tietoon (keskiviikko) JJK:n sairastupa on tyhjä.

Eero Lahtinen / fcjjk.com

kuva: ”Läde” ja kumppanit ovat hoitaneet sairastuvan tyhjäksi