Uutiset / 2009 / Ennakko: JJK-MyPa maanantaina klo 18.30

11.07.2009

Ennakko: JJK – MYPA

Veikkausliigaa pelataan taas Harjulla lähes kuukauden jälkeen maanantaina, kun MYPA (3-4-5, 13 pistettä) saapuu JJK:n vieraaksi. Viimeisestä kotipelistä tuloksena oli sekavan esityksen jälkeen historiallinen avausvoitto, jonka jälkeen kettupaitojen vieraskiertue sujui nihkeissä merkeissä: tuloksena kolme niukkaa maalin tappiota, tuskallisimpana yliajalla hävitty peli samoista sijoista taistelevalle RoPSille.

Sarjanousijan tappioputki on saanut palstatilaa mediassa, vaikka JJK on edelleen täysillä mukana taistelussa suorasta säilymisestä liigassa.

– Medialla ei tunnu olevan mitään hajua siitä, missä mennään. Tuulesta temmatut jutut lähinnä huvittavat joukkuetta. Meillä on edelleen hyvä joukkuehenki, ja usko omaan tekemiseen on kova, neljä maalia liigassa iskenyt Tommi Kari sanoo.

– Kun voitto on alla, niin sitä parempaa lähtökohtaa otteluun ei ole. Lähdetään jatkamaan voittoputkea, JJK:n valmentaja Ville Priha kommentoi ottelun ennakkotunnelmia pilke silmäkulmassa viitaten AC Vantaasta otettuun cup-voittoon.

Samaan hengenvetoon Priha vakavoituu ja tarttuu asiaan, johon varmasti myös jyväskyläisyleisökin on kiinnittänyt huomiota. Alkukaudesta hyvin pitänyt puolustuspää ei ole toiminut viime peleissä samaan malliin, saldona kolmanneksi eniten päästettyjä maaleja.

– Puolustamisessa on tapahtunut isoja virheitä. Kun me päästään niistä eroon, niin JJK tulee ottamaan pisteitä ja voittamaan, se on varmaa.

Kokenut joukkue, jolla riittää osaamista joka osa-alueelle

Jos kotijoukkueen peli on kangerrellut, niin helppoa ei ole ollut vierasjoukkueellakaan. Pataan on tullut niin liigassa kuin cupissakin. Viimeksi tuli takkiin KuPSilta cup-pelissä selvin lukemin 1-3. Kovin ennakko-odotuksin kauteen lähteneiden myllykoskelaisten on aika tehdä ryhtiliike, jos he vielä mielivät keskikastin kahinoihin mukaan. Tappiolla JJK hengittää jo myllykoskelaisten niskaan.

– MYPA-leirissä on varmaan pientä epävarmuutta. Meidän olisi nyt hyvä paikka iskeä ja ottaa kolme pistettä, Priha sanoo.

Helpolla liigapisteet eivät kuitenkaan Keski-Suomeen jää. Vaikka MYPA uikin tällä hetkellä syvissä vesissä, potentiaalia ja kokemusta vierasjoukkueella riittää.

– MYPA:ssa on paljon kokeneita pelaajia. Joukkueesta löytyy veikkausliigan kestonimiä, sarjajyriä. MYPA on tasainen ryhmä: joukkueessa ei ole tähtipelaajia, mutta tasaisen hyvää osaamista riittää joka osa-alueelle.

JJK pyrkii aloittamaan kotivoittoputken tutulla pelaajamateriaalilla, sillä kukaan mahdollisista uusista vahvistuksista ei tule saamaan tulikastetta vielä MYPA-pelissä

– 99 prosentin varmuudella ketään uusia kavereita ei nähdä kehissä vielä maanantaina, Priha päättää.

JJK:lta on varmuudella sivussa Tapaninen.

Eero Lahtinen / fcjjk.com