Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK-MIFK Harjulla keskiviikkojna klo 18.30

26.05.2009

Vastaan asettuu suoraviivainen Mariehamn IFK

Veikkausliigan keskikastissa majaileva fyysinen Mariehamn IFK (2-4-1, 10 pistettä) tulee olemaan kettupaidoille paha vastus, povaa JJK:n päävalmentaja Ville Priha.

– IFK pelaa hirveän fyysistä ja kurinalaista jalkapalloa, mikä varmasti sopii näille kevätkentille – oikeastaan niiden pelitapa on kuin luotu kevätkentille. IFK pelaa puhtaasti 4-4-2-pelitavalla, ja niillä on vahvoja fyysisiä pelaajia, jotka ovat hyviä kaksinkamppailussa ja myös puolustavat kurinalaisesti.

– Saadaan todellakin pistää parasta, jos halutaan napata pisteitä keskiviikkona.

Väkivahva IFK antoi JJK:lle talvikaudella oppia liigatason kaksinkamppailupelaamisesta, kun se haki cup-pisteet Vehkalammelta lukemin 0-2. IFK:n fyysisyys näkyi etenkin pääpelaamisessa, jossa joukkue oli suvereeni.

Kakkosvalmentaja Matti Lahtisen mukaan JJK sai edellisestä IFK-ottelusta ensiarvoisen tärkeää oppia liigakautta varten. Keskiviikko on hyvä vertailukohta sille, miten opit ovat iskostuneet ketturyhmään.

Virheet pois, niin hyvä tulee

Kuten arvata saattaa, JJK luottaa omiin vahvuuksiinsa myös IFK:ta vastaan. Mikäli avausvoiton metsästys halutaan julistaa päättyneeksi, puoluspelaamisen pitää olla huomattavasti tiiviimpää keskellä ja laidoilla kuin edellisessä ottelussa.

Prihan mukaan JJK:n peli on hyvässä kuosissa, kunhan veikkausliigatasolla usein kohtaloksi koituvat virheet saadaan karsittua minimiin.

– En voi olla mitenkään hirveän pettynyt oman joukkueen pelaamiseen. Jokainen pelaaja on pistänyt parastaan. Tietysti selkeät puolustuspään virheet, joita tuli Honka-pelissä, täytyy saada pois pelistä. Kyllä se on pienestä kiinni, että alkaa tulla voittoja.

Jokaisen Harjulla pelejä seuranneen on helppo allekirjoittaa Prihan näkemys. Kunhan hommaan saadaan viimeinen silaus, niin avausvoiton metsästyksestä ei tarvitse enää puhua.

Tommi Kari lupasi lauantain Honka-pelin jälkeen, että Maarianhamina saa vastaansa kovan kotijoukkueen. Ja sitä tarvitaan. Toivottavasti onnetar on tällä kertaa kovan kotijoukkueen takana, ja syötöt napsuvat kohdilleen.

JJK:lta sivussa ovat edelleen Lee, Pulkkinen ja Tapaninen sekä U-18 maajoukkueen mukana oleva Poutiainen . J-P Tuomasen pelikunto on vielä auki.

Eero Lahtinen / fcjjk.com