Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK-JARO HARJULLA LAUANTAINA KLO 16.00

09.09.2009

Harjulla taistellaan jälleen kuudesta pisteestä

 

Veikkausliiga palaa Harjulle 38 päivän tauon jälkeen, kun JJK saa vieraakseen lauantaina FF Jaron. Ottelussa riittää molemmille joukkueille panosta: JJK tarvitsee pisteitä kipeästi säilyttääkseen sarjapaikkansa, pietarsaarelaiset puolestaan yrittävät välttää putoamiskurjimukseen joutumisen.
– Pelien merkitys korostuu loppukaudesta. Jaro-peli on kuitenkin erityisen tärkeä siinä mielessä, että joukkue lukeutuu tällä hetkellä meidän päävastustajiin. Voittamalla lauantaina asetelma säilyy samana, ja Jarolla riittää roppakaupalla haasteita vielä tälle kaudelle, JJK:n valmentaja Matti Lahtinen sanoo.

Viime aikojen vaisuista otteista huolimatta JJK (3-6-11, 15 pistettä) on sarjassa edelleen suoran säilyjän paikalla, tosin vain maalieron turvin. Taistelu sarjapaikasta tulee olemaan äärimmäisen tiukka, ja siinä taistelussa yksittäinen liigapiste voi nousta arvoon arvaamattomaan. Vielä jännemmäksi tilanteesta tekee sen, että sarjassa jumbona oleva KuPS on parantanut loppukaudesta roimasti otteitaan.

Nyt jos koskaan kotijoukkue tarvitsee jyväskyläisyleisön vankumattoman tuen.
Jos kettupaidoilla on ollut vaikeaa loppukesästä, niin sitä se on ollut varsinkin vierasjoukkue FF Jarolla (5-7-8, 22 pistettä). Alkukaudella tasoonsa nähden ehkä jopa yläkanttiin pelannut Jaro on ajautunut sarjataulukossa alaspäin, kun pistepussi ei ole lihonnut pitkään aikaan muuta kuin tasapelipisteillä. Viimeisen voittonsa Jaro on napannut 14.6. RoPSia vastaan.

– Jarossa riittää kysymysmerkkejä valmentajien vaihtumisen jälkeen sen suhteen, että mihin suuntaan homma on menossa. Vaikkakin kurssi on näyttänyt viime aikoina alaspäin, pitää muistaa, että Jaro on nuorekas ja taitava joukkue, jossa on paljon talenttia, Lahtinen sanoo.
– Edellinen peli meitä vastaan näytti, että puutteistaan huolimatta Jaro on vaarallinen joukkue. Heillä riittää taitoa, mutta mä uskon, että me pystytään vastaamaan siihen fyysisyydellä. Hyyrystä me ei saatu viimeksi pidettyä kurissa ollenkaan, mutta meidän onneksemme hän on lauantaina pelikiellossa.
Jaro vei joukkueiden välisen edellisen pelin Pietarsaaressa puhtaasti nimiinsä. Lahtinen uskoo, että pelaajat voivat ammentaa aiemmasta kohtaamisesta ylimääräistä latausta peliin.
– Me mentiin Pietarsaareen suurin toivein ja saatiin täystyrmäys. Se on varmaan jokaisen jätkän muistissa. Me halutaan kotiyleisön edessä näyttää Jarolle, että me pystytään paljon parempaankin peliin.

Kalavelat maksetaan Jarolle kovalla taistelulla

 

JJK:n tavoite on selvä: ensimmäinen voitto päävastustajasta.
– Jaroa vastaan puolustuspelin pitää olla paljon tiiviimpää kuin mitä edellisissä peleissä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että peliin lähdettäisiin puolustusvoittoisella taktiikalla – kolme pistettä on ainoa tavoite. Tutulla ryhmityksellä mennään, mutta me roolitetaan pelaajia tarvittaessa eri tavalla, Lahtinen sanoo.

Tähän mennessä JJK:n peli on kulkenut parhaiten, kun joukkue on lähtenyt peliin selkeänä altavastaajana. Taas on edessä kuuden pisteen peli päävastusta vastaan, ja pisteitä pitää tulla.
Lahtisella ei ole tarjota mitään yksittäistä selitystä siihen, miksi joukkue ei ole ollut parhaimmillaan muita häntäpään joukkueita vastaan.

– Onkohan meillä vähän kipsannut, kun on ollut niin sanotun pakkovoiton paikka. Mistään asenneongelmista ei ole missään vaiheessa ollut kysymys. Me ollaan keskitytty siihen tällä viikolla, että lauantaina joka jätkä on parhaimmillaan, Lahtinen tähdentää.
– Mitään poppaskonsteja asian korjaamiseksi ei tietenkään ole. Meidän pitää tapella ja taistella ja haluta niitä pisteitä vielä enemmän kuin Jaro. Me tarvitaan röyhkeyttä, periksiantamattomuutta ja kotiyleisön tukea, jotta kolme pistettä jää Jyväskylään.
 
JJK:lta sivussa ovat varmuudella Koskela ja Lähitie (pohje). Namin ja Hristovin pelaaminen oli vielä epävarmaa ennen perjantain harjoituksia.
 
Eero Lahtinen / fcjjk.com
 
 kuva: Hristovin pelaaminen on vielä epävarmaa