Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK haastaa HJK:n Harjulla sunnuntaina klo 18.30

15.05.2009

Pieni klubi haastaa ison

Sunnuntain vastus ei liiemmin esittelyjä kaipaa. HJK:lla on meriittejä ja perinteitä suomalaisessa jalkapalloilussa vaikka muille jakaa. JJK lähtee dynastian kaatoon sille herkullisesta asemasta.

JJK taisteli torstaina kolmannen sarjapisteensä RoPSia vastaan Harjulla. Mestarisuosikki HJK (3-2-1, 11 pistettä) puolestaan menetti sarjajohtonsa, kun se joutui tyytymään tasapeliin Honkaa vastaan kotikentällään.

JJK:n valmentaja Matti Lahtisella on selvä käsitys ottelun lähtökohdista.

– Pieni klubi lähtee haastamaan isoa. Vastassa on kaikin puolin mahtava joukkue meidän silmissä. Meillä ei ole ottelussa mitään hävittävää. Ottelun lähtökohta on meille herkullinen.

– HJK tulee todennäköisesti hallitsemaan ottelua, mikä avaa meille mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin.

Altavastaajan asemasta lähteminen peliin on sopinut JJK:lle. Joukkueen peliesitykset ovat olleet parhaimmillaan ennakkoon kovemmiksi povattuja joukkueita vastaan.

JJK:lla on ollut ongelmia pelin rakentelussa ja hyökkäyspelaamisessa eritoten yhdellä kärjellä pelatessaan. Myös valmennusjohdolla on ainakin osittain sama näkemys katsomovalmentajien kanssa, mutta mitään isompaa muutosta aiempiin peleihin tullaan tuskin näkemään.

– Yhden kärjen taktiikka on perustunut meidän vahvaan keskikenttään. Me pelataan tilanteen mukaan ja tullaan tekemään niin myös jatkossa. On päivänselvää, että toinen kaveri kärjessä auttaa hyökkäyspäässä, mutta aina pitää kuitenkin pelata niillä vahvuuksilla ja resursseilla mitä uskotaan olevan, Lahtinen valottaa.

Vastassa sarjan parhaat pelaajat

Sunnuntain vastuksesta pitää hakemalla hakea heikkouksia. Pelaajisto hakee vertaistaan veikkausliigassa.

– HJK on pelaajamateriaaliltaan ehkä sarjan paras. Joukkuesta löytyy paljon taitoa jokaiselle pelipaikalle mutta varsinkin vastahyökkäyspelissä puolustuksesta voi löytyä aukkoja, joihin aiomme iskeä.

Sunnuntaina sarjapisteiden kerääminen edellyttää JJK:lta huippupaikosta viimeistelyä paremmalla prosentilla ja nopeaa pelin kääntämistä hyvillä syötöillä.

– RoPSia vastaan pelin avaamisessa oli ongelmia, kun Lähitie oli sivussa kuumeen takia. HJK:ta vastaan erityisesti kierrätyspeliä ja sitä kautta pallon avaamista keskialueelle pitää petrata, Lahtinen sanoo.

Sunnuntain pelin realiteetit ovat kaikkien tiedossa. Silti Lahtinen lupaa, ettei kettupaidoilta tulla näkemään nöyristelyä.

– Voittoa lähdetään hakemaan , ja me pyritään tarjoamaan yleisölle viihdyttävää jalkapalloa, Lahtinen päättää.

JJK:lta sivussa pelistä ovat Lee, Pulkkinen ja Tapaninen.

Kuva: JJK aikoo pitää sunnuntaina Harjulla maalihanan auki.

Eero Lahtinen / fcjjk.com