Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK – FC LAHTI keskiviikkona klo 20.00

15.06.2009

JJK kohtaa FC Lahden

Maajoukkuetauko on pidetty, ja veikkausliigassa on aika palata tositoimiin myös Harjulla. Edelleen avausvoittoa metsästävä JJK kohtaa viime kauden pronssijoukkueen FC Lahden.

JJK:n valmentaja Matti Lahtisen mukaan pieni huili teki terää kettupaidoille.

– Maajoukkuetauko tuli meille hyvään paikkaan. Cup-pelissä KTP:n ikämiehiä vastaan saatiin onnistumisia laajalla rintamalla sopivasti ennen taukoa.

Ja onnistumisia JJK kaipasi, sillä viimeiset liigapelit ennen taukoa sujuivat jyväskyläisiltä perin nihkeissä merkeissä.

– Kova ottelutahti aiheutti fyysistä väsymystä, minkä lisäksi oli ehkä havaittavissa vähän henkistäkin väsymystä joukkueessa, koska yrityksestä huolimatta liigapisteitä ei juuri tullut, Lahtinen sanoo.

– Ensin huilattiin ja ladattiin akkuja viikko. Lepotauon jälkeen on harjoiteltu kovaa ja ajettu sisään vähän erilaista pelisysteemiä, mitä jo Kotkassakin harjoiteltiin. Myös henkiseen kapasiteettiin on pyritty kiinnittämään huomiota: meiltä pitää löytyä joka peliin se kova taistelutahto, joka meillä oli alkukaudesta.

Akut on ladattu, ja JJK on valmis uuteen rypistykseen. Ja arvailut sikseen: pelisysteemiä valotetaan katsomovalmentajille vasta keskiviikon ottelussa.

Vastassa rutinoitunut liigajoukkue

FC Lahti (3-4-2, 13 pistettä) palasi liigatauolta jo sunnuntaina. Kotipelistä jäi Lahteen yksi liigapiste, kun lukuisista paikoista huolimatta lahtelaiset eivät onnistuneet maalinteossa kuin kerran MIFK:ta vastaan. Jos lahtelaiset mielivät tänäkin vuonna mitalitaisteluun mukaan, voittoja pitäisi alkaa tulla.

FC Lahden potentiaali kärkipään joukkueena on JJK:n tiedossa.

– Lahti on vaarallinen joukkue. Tämä kausi ei ole lähtenyt käyntiin lahtelaisilta ehkä niin hyvin kuin ennakkoon povattiin. Lahdella on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Voimakas, vaarallinen kärki ja osaamista joka puolella kenttää. Lahti on rutinoitunut liigajoukkue, Lahtinen analysoi keskiviikon vastusta.

Erityismaininnan ansaitsee vierasjoukkueen numero 10 – Jari Litmanen. ”Litti” on osoittanut viimeisissä maajoukkuepeleissä olevansa edelleen maailmanluokan pelaaja.

Harjun lehterit lienevät täpötäynnä keskiviikkona. Matti Lahtinen uskoo tunnelmaa riittävän ja toivoo myös uusilta katsojilta reipasta kannustusta.

– Keskisuomalainen yleisö on ottanut meidät hyvin vastaan, mikä nostattaa pelaajien taistelutahtoa. Kun pelit eivät ole menneet nappiin, niin nythän sitä kannustusta tarvitaan enemmän kuin koskaan. Toivottavasti keskiviikkona yleisöstä saadaan kahdetoista pelaaja kentälle.

JJK:lta sivussa on Tapaninen. J-P Tuomasen ja Christian Sundin pelaaminen on epävarmaa. Koko kauden sivussa ollut Lee sen sijaan on kokoonpanossa.

Eero Lahtinen / fcjjk.com