Uutiset / 2008 / Ykkösen jännittävä viimeinen kierros lauantaina

13.10.2008

Kauden 2008 Ykkönen huipentuu tulevana lauantaina kun kaikki joukkueet ovat tulessa samaan aikaan sarjan viimeisellä kierroksella. Viimeinen kierros tuo lopullisen ratkaisun sekä suoran nousijan että kolmannen sarjasta putoajan osalle.

Viime lauantai selkeytti Ykkösen putoamistaistelua siten että sekä TPV että Atlantis varmistivat sarjassa säilymisen kun kumpikin joukkue venyi hienoihin voittoihin sarjan kärkijoukkueista. Atlantis löi JJK:n Pallokentällä ja TPV haki vieraspisteet Vuosaaresta.

Käpylän Pallo ja GrIFK hakevat vauhtia Kakkosesta. Kolmas putoaja ratkeaa Torniossa kun TP-47 ja VIFK ratkovat jännitysnäytelmässä paremmuuttaan. Tornio on pakkovoiton edessä sillä tasapisteissä Vaasa säilyy paremman maalieronsa turvin.

Suora nousu myös katkolla lauantaina

JJK ja Viikingit ovat käyneet viime kierroksilla omaa kamppailuaan suorasta noususta Veikkausliigaan. Viikinkien 24. kierroksen tappio Jyväskylässä nosti JJK:n sarjan kärkeen, ohi pitkään sarjaa hallinneen vuosaarelaisryhmän. Kun molemmat joukkueet kompastuivat omissa otteluissaan viime lauantaina, lähdetään viimeiselle kierrokselle hienoisessa JJK:n etulyöntiasemassa.

Viikingeillä on ollut vaikeaa viime aikoina sillä joukkue on pelannut viimeiset neljä ottelua voitoitta. JJK ei myöskään pääse helpolla sillä PS Kemi on pelannut kaksi viimeistä vieraspeliään tappioitta. JJK:n kotivire on kuitenkin löytynyt oikealla hetkellä kun joukkue voitti kahdessa edellisessä kotiottelussaan Viikingit ja Jipon.

Sarjatilanne ennen päätöskierrosta

48 JJK (+23)
——————–
46 Viikingit (+21)
——————–
42 FC H-linna
41 AC Oulu
36 Jippo
35 KPV
35 PS Kemi
33 PK-35
31 TPV
29 Atlantis
27 VIFK (-1)
——————–
27 TP-47 (-5)
24 GrIFK
15 KäPa

Sarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan.
Sarjan kakkonen karsii liigan 13. sijoittuneen kanssa.
Sarjan kolme viimeistä joukkuetta putoaa Kakkoseen.

Viimeinen kierros 18.10. klo 15.00

Jippo – Viikingit
JJK – PS Kemi
TPV – Atlantis
AC Oulu – KPV
TP-47 – VIFK
KäPa – FC Hämeenlinna
PK-35 – GrIFK

fcjjk.com