Uutiset / 2008 / Ykkönen huipentuu päätöskierroksella

17.10.2008

Ykkösen viimeiseltä kierrokselta ei panosta puutu, sillä sarjataulukon molemmissa päissä taistellaan ankarasti.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä JJK on kiinni suorassa nousupaikassa. Jyväskyläläisillä on eroa takana tulevaan Viikinkeihin kaksi pistettä. JJK kohtaa kauden päätöskamppailussa kotikentällään PS Kemin, kun Viikingit sitä vastoin matkustaa Joensuuhun Jipon vieraaksi.

Joukkueilla on mahdollisuus päätyä myös tasapisteisiin ja siinä tapauksessa maaliero ratkaisee nousijan. Siinä vertailussa myös JJK on tällä hetkellä niskan päällä, sillä jyväskyläläisillä on kahden maalin turvin parempi maaliero. Mikäli kierroksen jälkeen maaliero on sama, silloin vertaillaan tehtyjä maaleja ja siinä Viikingeillä on etulyönti, sillä he ovat tehneet maalin enemmän kuin JJK. Mikäli näiden jälkeen kaikki puntit ovat edelleen tasoissa, silloin ratkaisee keskinäiset ottelut ja siinä tapauksessa JJK on vahvemmilla voitolla ja tasapelillä.

Panosta löytyy myös putoamiskamppailussa, sillä TP-47 ja VIFK ratkaisevat keskenään viimeisen putoajan. Aiemmin jo KäPa ja GrIFK ovat varmistaneet putoamisensa ensi kaudeksi Kakkoseen.

TP-47 ja VIFK kohtaavat päätöskierroksella Torniossa ja lähtökohdat otteluun ovat varsin kutkuttavat. Joukkueet ovat tasapisteissä ennen ottelua, mutta VIFK on ottelussa niskan päällä paremman maalieronsa turvin. Torniolaisjoukkueen pitää siis voittaa ottelu lunastaakseen paikkansa Ykkösessä myös ensi kaudeksi.

Ykkösen päätöskierros pelataan lauantaina. Kaikki ottelut alkavat klo 15.00.

www.miestenykkonen.fi / fcjjk.com