Uutiset / 2008 / Viikingit-JJK sunnuntaina Helsingissä

19.07.2008

Viikingit kohtaa sunnuntaina Vuosaaressa huippuottelussa JJK:n. Ottelu Heteniityn Urheilukentällä alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Viikingeillä on takanaan kaksi voitotonta ottelua vieraskentältä. AC Oulun kanssa vuosaarelaiset pelasivat 0-0 tasapelin ja Tampereelta joukkue poistui kotimatkalle 2-1 tappio niskassaan. Myös JJK menetti edellisessä ottelussaan pisteitä juuri TPV:lle. Ottelu päättyi Jyväskylässä 1-1 tasapeliin.

– Meillä on alla pari vaisumpaa peliä ja nyt kurssi pitää saada käännettyä. Uskoisin, että näyttämisenhalua löytyy jokaiselta pelaajalta, että pystymme parempaan kuin edellisissä matseissa, Viikinkien Ilpo Verno mietti.

JJK lähti kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Otteet ovat kuitenkin hieman ailahdelleet ja JJK on sarjataulukossa tällä hetkellä kuudentena. Eroa toisena olevaan vuosaarelaisiin on kahdeksan pistettä, tosin JJK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

– Pelasin viime vuonna KuPS:n paidassa kauden viimeisessä pelissä JJK:ta vastaan. Jyväskylässä on hyvä buumi päällä ja he ovat hankkineet hyviä vahvistuksia tämän kauden joukkueeseen, joten mielenkiintoinen matsi on tulossa.
– Vaikka he ovat aloittaneet sarjan ehkä hieman alavireisesti, niin ei heilläkään vielä mikään pakkovoitto ole edessä. Sarja on pitkä, eikä vielä olla edes puolessa välissä. Meillä on kovat tavoitteet ja siksi on tärkeää katkaista oma hieman huonompi jakso lyhyeen, Verno jatkoi.

JJK:n kaikki kaikessa on tällä kaudella ollut hyökkääjä Babatunde Wusu, joka on paukuttanut jo yhdeksän maalia. Maalipörssin ykkösnimi johtaa myös sarjan Veikkauspörssiä. Wusu on iskenyt puolet jyväskyläläisten maaleista tällä kaudella.

– Taitava härkä sieltä on tulossa vastaan. En kuitenkaan usko, että lähdemme mitenkään erityisesti häntä vartioimaan. Jos pidämme palloa, niin vaikea heidän silloin on maaleja tehdä, keskikenttäpelaaja pohti.

Viikingeiltä ovat sivussa sunnuntaina varmuudella Tero Karhu, Kim Raimi, Toffe Nyberg sekä Ilkka Jäntti. Joonas Sareliuksen ja Nicolas Kivistön pelaaminen on vielä epävarmaa loukkaantumisten takia.

Kuva: Ville Priha johdattaa joukkonsa sunnuntaina Helsinkiin.

www.miestenykkonen.fi / fcjjk.com