Uutiset / 2008 / Vahva JJK kaatoi KPV:n hienolla esityksellä

10.08.2008

Paljon odotettu Ykkösen kamppailu JJK:n ja KPV:n välillä tarjosi jyväskyläläisyleisölle hienon tapahtuman sillä kotijoukkue esitti kamppailussa parastaan ja 2.112 katsojaa saivat nauttia JJK:n tasapainoisesta esityksestä. JJK oli ottelussa lopulta selvästi parempi ja loppunumeroiksi kirjattiin 2-0 (2-0) lukemat.

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti. JJK vei ottelua alkuhetkistä lähtien hienokseltaan mutta KPV osoitti pelinrakentelullaan oman vaarallisuutensa ja syyn miksi joukkue tähyää Ykkösen kärkipaikoille. Läpi ottelun aktiivisesti esiintynyt Ady (kuva) vei JJK:n 1-0 johtoon 17. minuutilla. Vahva pallon ylöstuonti päättyi terävään laukaukseen 22. metristä ja hienoisesti KPV-puolustajasta suuntaa muuttaen pallo löysi kokkolalaismaalin.

20. minuutilla KPV sahasi JJK-puolustuksen auki ja vain Mihaly Szerovayn hyvä jalkatorjunta Jussi Kemmon laukaukseen esti KPV-tasoituksen. JJK jatkoi edelleen vahvasti ja ote siirtyi koko ajan enemmän kotijoukkueelle. 28. minuutilla nähtiin komea kotijoukkueen onnistuminen. Jukka Sinisalo nousi keskikentältä hienosti ylös ja seinäsyöttö Mika Lahtisen kanssa aukaisi maalintekopaikan Sinisalolle jonka upea laukaus etuyläkulmaan siirsi JJK:n jo 2-0 johtoon.

JJK:lla oli vielä jakson loppupuolella kaksi huippupaikkaa aivan KPV-maalin edustalla. Ensin ruuhkasta jyväskyläläispusku hipoi maalipuuta ja Mika Lahtisen kovan laukauksen 41. minuutilla Gustav Långbacka onnistui hienosti torjumaan.

JJK hallitsi toista jaksoa täydellisesti

Toinen jakso oli täydellisesti JJK:n. Ainoastaan 51. minuutilla Szerovay joutui venymään torjuntaan kun Jussi Kemmo pääsi JJK-puolustukselta puolittain karkuun. Tilanteen jälkeen kotiyleisö sai seurata rauhassa JJK:n vahvaa esitystä ja olla jännittämättä mahdollista kavennusta sillä niin hyvin kotijoukkue puolustamisen ja pallokontrollin hoiti.

”Pelasimme vahvan ottelun ja puolustimme erittäin hyvin. Voin olla todella tyytyväinen koko joukkueen esitykseen ja 3-0 maali oli lopulta paljon lähempänä kuin KPV:n 2-1-kavennus”, JJK-luotsi Ville Priha kiitteli joukkueensa esitystä.

JJK loi koko jakson painetta KPV-maalille mutta lisämaalit jäivät tekemättä. Lähimmäksi osui Ady kierteisellä laukauksellaan 69. minuutilla mutta pallo osui pystypuuhun ja Vinny jolle Tommi Kari pelasi hienon avopaikan 88. minuutilla. Pallo ajautui kuitenkin ohi maalin.

”JJK oli tänään vahva. Onnittelut JJK:lle sillä he ansaitsivat tänään voiton esityksellään”, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen onnitteli jyväskyläläisiä rehdisti pelin jälkeen. ”Tappiotamme on turha selitellä poissaoloilla sillä meillä oli kentällä 11 pelaajaa aivan normaalisti”, Korhonen totesi.

JJK pelasi jo neljännen peräkkäisen nollapelin. Mihaly Szerovay oli JJK:n maalin suulla totutun varma ja puolustuslinja Anssi Virenin johdolla jatkoi vahvaa virettään. Jukka Sinisalo ja Matti Lähitie pohjustivat keskikentän keskustassa komeasti JJK:n vahvaa esitystä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan ja he jättivätkin tällä kertaa vierailijoiden keskikentän varjoonsa.

JJK jatkaa Ykkösen pelejään keskiviikkona Hämeenlinnassa jossa jyväskyläläisryhmää isännöi huippukuntoinen FC Hämeenlinna.

JJK: Szerovay, Latikka, Tapaninen, Viren, Hannula, Lahtinen, Sinisalo (var. 32 min), Lähitie, Kari, Ady (78 min Vinny) ja Wusu (58 min Abahassine).

KPV: Långbacka, Berg, Corr, Itälä, Kalliokoski, Kauppinen, Kemmo, Koivuranta, Luokkala (70 min Forsell), Smith (75 min Storbacka) ja Uusimäki.

Yleisömäärä: 2.112 katsojaa