Uutiset / 2008 / Suomi voitti ja eteni jatkokarsintaan-Samu pelasti maalin

26.09.2008

Alle 17-vuotiaiden (1.1.1992) poikien maajoukkueen toinen ottelu EM-alkukarsintaturnauksessa päättyi Suomen riemukkaaseen 2-1 (0-1) voittoon Makedoniasta. Voitolla Suomi varmisti paikan jatkokarsintoihin. Ensimmäisen puoliajan lopulla oli Makedonia mennä jo 2-0 johtoon, mutta JJK:ta edustava joukkueen kapteeni Samu Nieminen putsasi pallon maaliviivalta.

Ottelua oli pelattu 19. minuuttia, kun Makedonia siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Pallo kimpoilu Suomen puolustuksesta rangaistusalueen rajalle, josta Makedonian Darko Micevski pääsi pyssyttämään suoraan vastapalloon maalin vasempaan nurkkaan. Suomen maalivahti Saku-Pekka Sahlgren oli tilanteessa voimaton.

Puolen tunnin pelin jälkeen Johannes Nordström pääsi puskemaan keskialueelta annetun vapaapotkun jälkeen. Pusku suuntautui hieman ohi maalin.

­

Kun kello juoksi jo lisäaikaa, oli molemmilla joukkueilla mainiot maalipaikat. Ensin Suomen kapteeni Samu Nieminen pelasti maaliviivalta Makedonian yrityksen. Vastahyökkäyksestä Juho Lehtonen pääsi vasemmalta laidalta keskittämään. Suomalaiset eivät kuitenkaan päässeet rangaistusalueella kiinni palloon.

Pelihuumori kesti

Suomi tuli ottelussa tasoihin, kun toista puoliaikaa oli kulunut 15. minuuttia. Jusu Karvonen keskitti oikealta laidalta. Makedonian maalivahti joutui rikkomaan Juho Lehtosta. Rikkeestä tuomittiin rangaistuspotku, jonka Riko Laitinen sijoitti varmasti sisään.

Suomen johto-osuma tuli, kun peliä oli jäljellä kuusi minuuttia. Miro Olsonin sisäänpäin kiertävä vapaapotku jäi pomppimaan maalin edustalle. Makedonian maalivahti ei saanut vangittua palloa ja Kim Böling tuikkasi irtopallon maaliin.

– Heitin vain jalkaa eteen. Ei se ollut niin vaikeaa, selvensi voittomaalin tehnyt Kim Böling ottelun jälkeen osumaansa.

Lopussa Makedonia pääsi painamaan peliä kohti Suomen maalia, mutta Suomen puolustus kesti maalivahti Sahlgrenin johdolla.

– Oltiin 1-0 -häviöllä ja noustiin siitä. Ei annettu periksi, vaikka oltiin häviöllä, hehkutti Kim Böling.

– Joukkueena pelaaminen ja toimiminen oli meidän avainasia ja tämä oli juuri osoitus siitä, kommentoi joukkueen valmentaja Lars Mosander.

Mosanderin mukaan Makedonia oli juuri niin vahva kuin oli oletettu. Joukkueessa oli muutamia hyviä yksilöitä.

– Kiitos meidän joukkueelle siitä, että se ei turhautunut missään vaiheessa. Joukkue pysyi keskittyneenä loppuun asti, sanoi Mosander ja viittasi Makedonian pyrkimyksiin saada peli mahdollisimman rikkonaiseksi.

Suomen hienoa nousua oli paikan päällä Hyvinkäällä seuraamassa 741 katsojaa.

Valko-Venäjä murskasi omassa ottelussaan Riihimäellä Albanian peräti 7-0 (3-0). Suomi ja Valko-Venäjä siis ratkaisevat sunnuntaina lohkon kärkisijan Riihimäellä klo 14.00 alkavassa ottelussa.