Uutiset / 2008 / Pirteä TP-47 haki sarjapisteet Harjulta 0-1 (0-0) numeroin

15.06.2008

JJK yritti oikaista kurssiaan Ykkösen 8. kierroksen ottelussa kun jyväskyläläiset kohtasivat Harjulla Tornion TP-47:n. Tornio esiintyi kamppailussa pirteästi ja Oleg Eprintsevin suojatit veivät kaikki kolme sarjapistettä mukanaan pohjoiseen.

JJK pelasi edellisessä tappio-ottelussaan Oulussa pelillisesti hyvän kamppailun ja Harjulla joukkue haki paluuta voittokantaan. Tornio tuli otteluun vahvasti latautuneena. Vierailijat ottivat ottelun alkuhetkillä lievän otteen itselleen vaikka todellísiin maalintekopaikkoihin TP-47 ei päässytkään.

Hiljalleen ottelu tasaantui ja Tundelle aukesi avopaikka mutta erittäin märällä kentällä pallo ohjautui ohi maalin. Ady pääsi kokeilemaan vapaapotkusta 15. minuutilla Artur Konden torjuntataitoja jotka olivat hyvät. Hetkeä myöhemmin JJK sai luotua hässäkän Tornion maalille mutta ylärimaa lähemmäksi ei pallo osunut. Tornion vahvasti pelannut keskuspuolustus Gaston Bindzi ja Ilja Fomichev piti JJK:n hyökkääjät poissa maalipaikoista jakson loppupuolen.

Tornio aloitti toisen jakson terävästi. 47. minuutilla Bindzi nousi vahvasti pääpalloon ja pallo löysi JJK-maalin. Tornio puolusti edelleen tarkasti kunnes 60. minuutilla JJK:lle aukesi kaksikin peräkkäistä tasoituspaikkaa. Ensin Mika Lahtinen laukoi tulisesti ja TP-vahti Artur Konde venyi torjuntaan ja heti perään Lahtiselle pelattiin keskityspallo avopaikkaan josta Lahtinen puski ohi. Torniolaiset olivat ratkaista pelin lopullisesti 67. minuutilla mutta JJK pelastui takaiskulta.

91. minuutilla JJK sai vielä todellisen huippupaikan tulla tasoihin. Zakaria Abahassine keskitti oikealta maalin eteen 5 metriin Tundelle mutta Artur Konde pelasti jaloillaan varmalta näyttäneen tasoituksen. Näin JJK jäi maaleitta ja pisteet matkasivat Tornioon 0-1 numeroin.

JJK: Szerovay, Tapaninen, Viren, Paija, Sinisalo, Kivilä (59 min Poutiainen), Lähitie, Kari, Ady (41 min Abahassine), Lahtinen ja Tunde.

TP-47: Konde, Bulgakov, Bindzi, Vanderlei, Isteri, Saario, Herala (90 min Väänänen), Fomichev, Nikula, Mironov ja Vilppola.

Yleisömäärä: 1.361 katsojaa