Uutiset / 2008 / Pikkuhuuhkajat kohtaavat Puolan Harjulla

02.06.2008

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa Puolan tiistai-iltana Jyväskylän Harjun Stadionilla.

Takaisin voittokantaan
Suomi on harjoitellut pari päivää yhdessä ja valmistautunut hyvin tiistaiseen Puola-otteluun. Tunnelma harjoituksissa on ollut pelin kannalta hyvää enteilevä.

– Kyllä on harjoituksissa ollut virinää. Kilpailu pelipaikoista on tällä hetkellä tiukkaa. Halu edustaa Suomea ja olla mukana joukkueessa on kova, kertoo päävalmentaja Markku Kanerva.

Kanerva aikoo vielä Puola-pelissä katsastaa joukkueessa vähemmän esiintyneiden pelaajien taitoja ja antaa uusille miehille näyttöpaikkoja.

– Tämän pelin yksi tarkoitus on antaa parille uudemmalle kaverille näyttöpaikkoja. Sen jälkeen ennen on vuorossa enää elokuun Ruotsi-peli ja siinä hiotaan enää kuvioita karsintapeleihin.

Kanerva joutui tekemään muutamia muutoksia joukkueeseen.

– Kokko jäi pois takareisivamman takia ja Kangaskolkka tulee hänen tilalleen Samalla täydennettiin joukkuetta Arajuurella ja Sadik liittyy joukkueen mukaan tiistaina. Hänen pelaamisensa riippuu sitten miten vastuuta tulee A-maajoukkueen illan ottelussa.

Puola-peliin pikkuhuuhkajien rivistöön paluun tekevät muun muassa parista viime pelistä sivussa olleet Hetemaj’n veljekset.

– On kiva saada taas mukaan vähän aikaan poissa olleet pelaajat Mehmet Hetemaj, Tim Sparv, Perparim Hetemaj ja Tomi Petrescu (kuva) ovat olleet poissa parista viimeisestä pelistämme. Keskikenttäpelimme toimi hyvin Skotlantia vastaan, joten nämä kaveritkin joutuvat näyttämään parastaan saadakseen vastuuta taas jatkopeleissä, Kanerva toteaa.

– Keskikentälle ja laidoille on hyvin vaihtoehtoja ja sääli, että jouduin jättämään hyvin pelanneita kavereita kuten Muinonen ja Zeneli joukkueesta.

Suomen tiistainen vastustaja Puola tulee Jyväskylään nälkäisenä, sillä sen EM-karsintapelit eivät ole menneet suunnitellusti ja kisamatka Ruotsin lopputurnaukseen jää Puolalta tekemättä. Kanerva tietää, että siitä huolimatta vastaan tulee tasokas joukkue.

– Katselin DVD:ltä Puolan pääsiäisen aikoihin pelattua Englanti-ottelua. Puola puristi vieraissa 0-0-tasapelin. Puola antoi Englannille vähintään tasaväkisen vastuksen. Puola pystyy varioimaan peliä tekemällä tehokkaita ja nopeita vastahyökkäyksiä ja pystyy myös pyörittämään 1-2 kosketuksen lyhytsyöttöpeliä. Puola on siinä mielessä hankala vastustaja, sillä meidän pitää huomioida heidän erilaiset tapansa hyökätä.

Tavoite: Oma maali koskemattomana
Markku Kanerva toivoo, että Suomi saa taas puolustuspelinsä toimimaan.

– Yksi pelin selkeä tavoite on laittaa luukut kiinni omassa päässä. Puolustuspeli oli ihan hyvää Skotlantia vastaan, mutta nyt haluan, että hyvä puolustuspelaaminen näkyy myös tulostaululla. Tavoitteena on pitää nollapeli tai pitää huoli, että vastustaja ei tee ainakaan yhtä maalia enempää.

– Hyökkäyspäässä olemme pystyneet tekemään tasaisesti maaleja. Tavoitteena on pitää hyökkäyspeli tehokkaana jatkossakin.

Kanervan pelaajat ovat osa kesälomilla ja osalla kausi vielä täydessä vauhdissa.

– On mielenkiintoista nähdä millainen pelikunto on etenkin ulkomailla pelanneilla. Kaikki ovat kuitenkin harjoitelleet hyvin ja pitäneet lomillakin huolta kunnostaan.

– Kaikki joukkueen jäsenet ovat olleet terveinä, ainoastaan Perparim Hetemaj’n nivunen on hieman vaivannut, mutta hänkin on ihan pelikunnossa.

Tiistainen ottelu pelataan Jyväskylässä Harjun jalkapallostadionilla.

– Kentän kunto hieman askarruttaa, sillä huhut eivät ole kovin rohkaisevia. Harjun stadionin kenttä on ollut kovassa käytössä, mutta toivotaan, että se saadaan peliimme optimaaliseen kuntoon.

Suomi ja Puola kohtaavat tiistaina 3.6. klo 18.30 Jyväskylän Harjun Stadionilla.

fcjjk.com