Uutiset / 2008 / KPV 2-0 voittoon JJK:sta

16.02.2008

KPV ja JJK kohtasivat harjoitusottelussa Kipparihallissa. KPV väänsi tasaisen kamppailun kotivoitoksi kahdella toisen puoliajan maalillaan.

KPV:ltä puuttuivat ottelusta Niko Kalliokoski sekä loukkaantumisten vuoksi sivussa olleet Demba Savage, Joonas Pennanen ja Olli-Pekka Itälä. Myös JJK:n ryhmästä puuttui muutama tärkeä mies kuten Tommi Kari, Jukka Sinisalo ja tuore liigahankinta Ady, joten puntit olivat siinä suhteessa tasan.

Peli alkoi JJK:n kovalla prässillä. Käytännössä jyväskyläläisten ryhmitys oli 4-2-4, kun laidoilla pelanneet Teemu Pulkkinen ja Niko Kautto pelasivat lähes keskustan kärkipelaajien Tunde Wusun ja Mika Lahtisen tasalla. Jo 9.minuutilla JJK:n prässi toimi ja Niko Kautto pääsi oikealta läpi. KPV:n veskari Gustav Långbacka kuitenkin peitti laukauksen.

Suoraviivaisesti kohti maalia pelannut JJK pystyi luomaan muutaman hässäkän maalin eteen, mutta avopaikkoja ei enää avausjaksolla tullut. KPV pääsi jakson loppua kohti rakentelemaan paremmin ja vaarallisia paikkoja syntyi myös JJK:n maalille. Ville Luokkalan laukaus nousi vain pallonmitan yli JJK:n maalin. Tuomas Uusimäki puolestaan kaappasi purkupallon ja pääsi yrittämään nostoa 30 metristä yli kaukana maalilta seikkailleen Matti Salkojärven , mutta pallo meni ohi.

”Ensimmäinen puoliaika oli hyvää peli meiltä”
JJK:n kakkosvalmentaja Matti Lahtinen oli joukkueen ensimmäiseen puoliaikaan tyytyväinen: ” Ensimmäisellä puoliajalla saatiin luotua enemmän maalipaikkoja kuin kotijoukkue. Ulosajojen jälkeen sai vastustaja yliotteen ottelussa”, totesi Lahtinen.

Toisen jakson alussa Wusun prässi toimi ja hän sai toppareiden heikon syötön haltuunsa. Läpiajo tyrehtyi kuitenkin Långbackan hienoon peittämiseen. Kun JJK ei tarjottuun tilaisuuteen tarttunut otti KPV ohjat. 53.minuutilla Tuomas Uusimäki pääsi rangaistusalueella irtopalloon ja tykitti ensin vasurillaan päin puolustajaa. Paluupallo kuitenkin tuli Uusimäen eteen ja mies sivalsi oikeallaan etukulmaan ja tilanne oli 1-0.

Hetkeä myöhemmin Petri Piispanen tykitti vastapalloon yläkierteisen pommin, jonka JJK:n Salkojärvi vaivoin torjui. Kun ottelua oli pelattu 72.minuuttia, JJK:n Anssi Viren tuli rajusti ja myöhässä KPV:n Luokkalan kylkeen ja joutui katsomaan erotuomarin punaista korttia.

Pari minuuttia myöhemmin Mika Lahtinen pyyhki Jan Bergin rajusti nurin ja katseli myös punaista korttia. KPV tyytyi loppuajan syöttelemään ja pitämään palloa omalla joukkuella. Yksi maali kuitenkin vielä nähtiin kun Luokkala voitti pallon keskialueella ja avasi pystysyötöllään läpiajon vaihtomies Mikko Annalalle. Annala otti pallon päällään juoksuun ja rangaistusalueelle päästyään ohitti varmasti Salkojärven.

JJK:n seuraava harjoitusottelu on ensi lauantaina kun joukkue kohtaa Tampereella TPV:n.