Uutiset / 2008 / JJK:n kenraalinharjoituksessa maali-iloittelua

26.04.2008

Ensi viikonlopun sarja-avaukseen valmistautuvat JJK ja Huima pelasivat lauantaina maalirikkaan viimeisen harjoitusottelun Muuramessa. Isäntäjoukkue voitti ottelun lopulta lukemin 6-2 ( 3-0). Sarjatasoa ylempänä pelaava JJK hallitsi tapahtumia kentällä muutamaa nukahdusta lukuunottamatta.

Lähitien unelmalaukaus

Ottelun maalinteon aloitti Matti Lähitie kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia. JJK hyökkäsi vahvasti vasemmalta laidalta Patrick Poutiaisen kautta. Patu tavoitteli syötöllään kuudentoista rajalla vapaana odottanutta Adya. Syötön mentyä hieman Adyn (yläkuva) taakse näytti tilanne menevän jo ohi mutta pallo tavoittikin Lähitien. Matti vetäisi vastapalloon JJK:n tämän kevään harjoitusotteluiden komeimman maalin, oikeaan alanurkkaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen Mika Lahtinen (alakuva) riisti pallon Huiman puolustajalta ja ohitti laukauksellaan maalivahti Mika Wackliinin. Vielä ennen puoliaikaa pääsi pirteästi pelannut Patrick Poutiainen lisäämään taukotilanteeksi 3-0. Maalin pohjusti pallonriistollaan Babatunde Wusu.

Huiman maalit erikoistilanteista

Toisen puoliajan alussa Huima kavensi lukemiksi 3-1, tilanteesta josta JJK:n valmentajat olivat joukkuettaan varoittaneet puoliajalla. Huima sai vapaapotkun keskikentältä, jonka Kalle Kautto lähetti maalin edustalle. Kotijoukkueen huolimattoman vartiointipelin keskeltä Vesa-Matti Alhonen jatkoi pallon maaliin.
Vain kuusi minuuttia edellisestä oli Adyn vuoro lisätä JJK:n maalitili neljään Tunden hyvästä esityöstä.

Vain kuusi minuuttia edellisestä maalista ja Mika Lahtinen pääsi maalin edestä muuttamaan lukemiksi 5-1 Poutiaisen tarjoilusta. Huiman toinen maali oli lähes kopio ensimmäisestä. Tällä kertaan Simon Walkerin antaman vapaapotkun jatkoi maaliin Anssi Kekki kotijoukkueen puolustuksen keskeltä. Ottelun loppulukemat 6-2 viimeisteli viimeisellä minuutilla Ady.

Matti Lahtinen näki hyvää ja huonoa

”Saatiin viimeisteltyä iloisesti ennen kauden alkua”, JJK:n valmentaja Matti Lahtinen totesi ottelun jälkeen. ”Hyvää ottelussa oli hyökkäyspään onnistumiset ja vielä usealle eri pelaajalle. Huonoa oli Tunden reiden revähtäminen ja puolustuspään merkkausvirheet erikoistilanteissa. Asia josta puoliajalla muistutin poikia. Huiman pelaaja pääsi liian helposti ensimmäisenä palloihin niissä tilanteissa.” Lahtinen jatkoi.

Huiman valmentaja Matti Kautto oli huolissaan joukkueen terveystilanteesta sarjan kynnyksellä. ”Jouduin laittamaan hyökkääjiä puolustajiksi kun ei ollut pelikuntoisia puolustajia”. ”Ajoittain olimme hyvin pelissä mukana, paremmin kuin viimeksi, mutta nuo alakerran virheet. JJK:lla on niin kova hyökkäyskalusto että ne rankaisee heti tuollaisista virheistä”, Kautto jatkoi.

JJK:n sarja-avaus on ensi lauantaina Kokkolassa KPV:nn vieraana ja Huimalla Kaarinassa jossa vastassa on KaaPo.

JJK:n kokoonpano ottelussa:
Salkojärvi- Hannula- Viren- Sinisalo- Tapaninen- Kivilä(Saukkonen)- Lähitie- Ady- Poutiainen(Veijonen)- Tunde(Kautto)- Lahtinen.