Uutiset / 2008 / JJK:lle kotivoitto Tunden kahdella maalilla

18.05.2008

JJK:n Ykkösen kotiavaus sujui mukavissa merkeissä erittäin kylmästä säästä huolimatta. Harjun Stadionille saapui mukava yleisömäärä (1.412 katsojaa) ja runsaslukuinen kotikatsomo sai nähdä täyden pistepotin jäävän Jyväskylään Tunden viimeistellessä kahdesti.

Kahdella vierastasapelillä kautensa aloittanut JJK lähti hakemaan kotiavauksesta voittoa. Vuodenaikaan nähden kohtuullisessa kunnossa olleella Harjulla nähtiin melko tasainen ottelun alku kun joukkueet totuttelivat Harjun nurmeen. FC Hämeenlinna pelasi ensimmäiset 20 minuuttia aktiivisesti ja JJK-vahti Mihaly Szerovay pääsi osoittamaan varmuutensa vaikka huippupaikkoihin vieraat eivät päässeetkään.

JJK iski johtomaalin 23. minuutilla kun Juha Veijosen esityöstä Tunde murtautui vasemmalta rankkarialueelle ja hyökkääjän nosto löysi hallitusti hämeenlinnalaisten maalin. Ensimmäisen jakson loppu ei tarjonnut enää kummallekaan joukkueelle huippupaikkoja ja tauolle lähdettiin isäntien 1-0 johtonumeroissa.

Toiselle jaksolle lähdettiin JJK:n hallinnassa. Vieraat eivät saaneet missään vaiheessa uutta vaihdetta päälle ja JJK:n keskialue dominoi kamppailua selvästi. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiinkin nopeasti kun 52. minuutilla Mika Lahtinen vapautti Tunden toistamiseenn ja Tunden terävä kärkituikkaus upposi maalin perukoille . Ady haki myös aktiivisesti laukauksillaan onnistumisia mutta ruuti oli vielä märkää ja loppunumerot olivat tulostaululla 90 minuutin jälkeen isännille 2-0.

”Puolustuspelimme oli pitkästä aikaa erinomaista. Teimme oikeaita asioita alusta loppuun ja nollapeliä emme ole aikoihin pelanneetkaan”, Ville Priha kiitteli joukkueensa tasapainoista puolustuspeliä. ”Tunden onnistuminen ja kaksi maalia olivat myös upea juttu”, Priha jatkoi. ”Peli oli hyvin hallussamme alusta loppuun asti ja tästä on hyvä jatkaa”, Priha päätti.

JJK: Szerovay, Tapaninen, Paija, Viren, Sinisalo, Lähitie, Kivilä, Veijonen (46 min Abahassine), Ady, Lahtinen ja Wusu.

Yleisömäärä: 1.412 katsojaa