Uutiset / 2008 / JJK:lle 3-0 kotivoitto Tunden hattutempulla

03.08.2008

JJK jatkoi viime aikojen vahvoja esityksiään illan Ykkösen kamppailussa Harjun stadionilla kun ketut kaatoivat Vaasan IFK:n puhtaasti 3-0. Illan hahmoksi kohosi Babatunde Wusu jonka vahvaan vireeseen Vaasan puolustus ei pystynyt vastaamaan mitenkään, tuloksena puhdas hattutemppu eli kolme maalia.

JJK oli pelannut ennen illan kamppailua viisi peräkkäistä tappiotonta ottelua ja ottanut kaksi peräkkäistä voittoa. Runsaslukuisella (1.777 katsojaa) kotiyleisöllä oli näin lupa odottaa jälleen mallikasta esitystä kotijoukkueelta. VIFK aloitti ottelun räväkästi sillä jo 2. minuutilla joukkue sai kulmapotkusta pallon ylärimaa hipoen kohti JJK-maalia.

JJK:n muuttunut keskikentän miehitys sai vastaansa Christian Sundin johdolla pelanneen taitavan VIFK-keskikentän. Ensimmäinen jakso eteni melko tasaisissa merkeissä. Vaasalaisten parhaat yritykset kulminoituivat lukuisiin kulmapotkuihin joista ei syntynyt kuitenkaan vaarallisempaa koska JJK-vahti Mihaly Szerovay oli itse varmuus tilanteissa.

Jakson loppua kohti JJK:n painostus kasvoi. 43. minuutilla VIFK-hyökkääjä Tomislav Krstevski haki maalintekopaikkaa JJK:n rankkarialueelta. Tiukassa vartioinnissa ollut hyökkääjä tehosti kuitenkin JJK-puolustajan kontaktia kaatumisellaan liiallisesti ja ottelun erotuomari Juha-Matti Kanniainen jätti aiheesta viheltämättä pilkun. JJK lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Tommi Kari vapautti Babatunde Wusun (kuva) läpiajoon ja Tunde viimeisteli erittäin ammattimaisesti puolustajan estelyistä huolimatta 1-0 taukojohdon.

VIFK ei saanut tauon jälkeen lyhytsyöttöpeliään käyntiin haluamallaan tavalla ja ainoat tilanteet syntyivät edelleen kulmapotkuista. Szerovay katkoi kuitenkin kaikki lähentelyt JJK:n maalin suulla edelleen varmasti ja JJK-puolustuksen iltapuhde helpottui samalla selvästi. 60. minuutilla Szerovayn lähettämä avaus löysi Adyn pään jonka jatko suuntautui VIFK-puolustuksen selustaan. Tunden vahvuus ja nopeus yllätti täysin vaasalaispuolustuksen ja Tunden hyvä laukaus ohitti hetkeä aikaisemmin kovan tällin saaneen VIFK-vahti Aapo Kiljusen.

Tunden ilta oli täydellinen. 75. minuutilla Tommi Kari ajoi laidasta keskelle ja Tommin syöttö vapautti Tunden läpi keskeltä jo kolmannen kerran. Ykkösen maalipörssin johtaja laukoi varmasti ja pallo ohitti vaihdosta sisään tulleen maalivahti Kamil Olsztynskin. Näin illan tähti iski loppunumerot 3-0 ja nosti samalla maalimääränsä jo 15 kauden Ykkösessä.

”Ottelu meni nappiin. Joukkue esiintyi tasaisesti läpi ottelun ja taktiikkamme onnistui hyvin. Jouduimme tekemään keskialueelle muutoksia ja selvisimme haasteesta mainiosti vahvaa VIFK:in keskikenttää vastaan. Saimme pelattua vaasalaisten linjan taakse pallot hyvin ja Tunde hyödynsi ne nopeudellaan tänään erittäin onnistuneesti,” JJK:n valmentaja Matti Lahtinen iloitsi pelin jälkeen.

JJK jatkaa kotiotteluitaan sunnuntaina 10.8. kun Harjulle saapuu hyvässä iskussa oleva KPV.

JJK: Szerovay, Latikka, Paija, Viren, Hannula (var. 64 min), Lahtinen, Kari (var 39 min, 88 min Vinny), Tapaninen (75 min Kivilä), Sinisalo (var. 76 min), Ady ja Wusu (80 min Abahassine).

Yleisömäärä: 1.777 katsojaa