Uutiset / 2008 / JJK sarjakärkeen – Hämeenlinna nurin vahvalla esityksellä

13.08.2008

JJK:n viime aikojen huippuvire jatkui illan Ykkösen kamppailussa Hämeenlinnassa kun jyväskyläläiset rohmusivat kaikki tarjolla olleet kolme sarjapistettä Keski-Suomeen ja täysin ansaitusti. JJK nousi samalla voitollaan Ykkösen sarjakärkeen maalieron turvin.

”Voittomme oli täysin ansaittu, se tuli taas kovan työnteon kautta. Puolustimme hyvin ja hallitsimme peliä. Saimme luotua tarvittavat maalintekopaikat ja teimme hienot maalit”, JJK:n valmentaja Ville Priha tiivisti ottelun kulun.

JJK otti jo viidennen peräkkäisen voiton Ykkösessä ja ottelu oli samalla 8. tappioton kamppailu ”ketturyhmälle”. ”Pelimme on ollut viime aikoina tuloksellista ja olemme pitäneet monta peliä oman päämme puhtaana. Menemme kuitenkin peli kerrallaan kohti syksyä ja putkia ei kannata liiaksi miettiä”, Priha jatkoi.

JJK siirtyi 0-1 johtoon 4. minuutilla Adyn antamasta millimetrin tarkasta kulmapotkusta. JJK:n alakerran luottomies Anssi Viren (kuva) löysi vapaan väylän Hämeenlinnan puolustuslinjan keskeltä ja Virenin pusku löysi kotijoukkueen maalin. ”Ady antaa tarkkoja kulmia ja minun ei ollut vaikeaa osua palloon”, Viren totesi maalistaan. ”Pelasimme hyvän matsin kaikin puolin ja taistelimme hienosti. Peli oli hyvin hallussamme ja onnistumiset lämmittävät muutenkin”, Viren jatkoi.

JJK ratkaisi ottelun lopullisesti 57. minuutilla. Energisesti laidallaan esiintynyt Tommi Kari keskitti laadukkaasti Ykkösen maalipörssiä johtavalle Babatunde Wusulle ja Tunden pusku löysi hämeenlinnalaismaalin tolpan kautta. Näin koko ottelun vaarallisesti esiintynyt hyökkääjä nosti Ykkösen maalimääränsä jo 16.

FC Hämeenlinnan valmentaja Teuvo Palkki näki ottelun kulun rehellisesti. ”Emme olisi ansainneet tästä pelistä edes tasapeliä sillä JJK oli niin selvästi parempi joukkue”.

”Hämeenlinna oli vaarallinen erikoistilanteissa ja meillä oli hieman myös tuuriakin että maalimme pysyi puhtaana läpi ottelun”, JJK-luotsi Ville Priha mietiskeli. ”Joukkueemme esitys oli erittäin vahva kovakuntoista Hämeenlinnaa vastaan. Kovaa vääntöä tarvittiin mutta meillä oli tarpeeksi päättäväisyyttä ja aggressiivisuutta tänään”, Priha kiitti joukkuettaan.

JJK:sta voi nykyisin löytää onnistujia laajalta rintamalta. Koko puolustuslinja maalivahti Mihaly Szerovayn johdolla pelaa todella upeaa jaksoa. Keskikentällä Matti Lähitie ja Jukka Sinisalo ovat nousseet vahvalle tasolle jota tukevat aktiiviset laiturit Tommi Kari ja Mika Lahtinen joiden panos joukkueelleen on todella merkittävä. Ady on hyökkäävässä roolissaan löytämässä huippuvireensä ja Tunden maalinälkä tuntuu olevan loputon.

JJK jatkaa Ykkösen kamppailuitaan kahdella peräkkäisellä kotiottelulla kun GrIFK saapuu Harjulle sunnuntaina 17.8. ja Käpylän Pallo puolestaan 24.8.

JJK: Szerovay, Latikka, Viren, Tapaninen, Hannula, Lahtinen, Lähitie, Sinisalo (var. 15 min), Kari, Ady (90 min Paija) ja Wusu.

Yleisömäärä: 806 katsojaa