Uutiset / 2008 / JJK matkaa sunnuntaina Tampereelle TPV:n vieraaksi

26.09.2008

Sunnuntaina Tampereen Pallo-Veikot ja JJK kohtaavat Tammelan stadionilla Ykkösen 23. kierroksen kamppailussa. Ottelussa on molemmilla panosta mutta sarjataulukon eri päissä.

JJK on sarjassa toisena liigakarsijan paikalla ja se tavoittelee yhä myös suoraa nousua Veikkausliigaan. Ero kärkijoukkue Viikinkeihin on neljä pistettä, ja viikkoa myöhemmin kärkikaksikko kohtaa Jyväskylässä. JJK:n kannalta pistemenetys Tampereella latistaisi kärkiottelun asetelmia, jos vielä Viikingit samaan aikaan voittaisi AC Oulun.

TPV haki viime kierroksella Oulusta komean voiton, mutta mielenkiintoisella sarjakierroksella myös putoamista vastaan kiivaimmin taistelevat GrIFK, VIFK ja Atlantis ottivat kolme pistettä. TPV:n ero putoamisviivaan pysyi siten edelleen seitsemässä pisteessä, mikä ei välttämättä vielä riitä sarjapaikkaan joukkueiden loppuohjelmat huomioiden. Viikonlopun kierroksella putoamiskamppailussa pelataan tärkeitä otteluja, kun Vaasassa kohtaavat VIFK ja GrIFK ja Helsingissä Atlantis sekä TP-47.

Siinä missä TPV on loistanut tällä kaudella kotona, on JJK ollut vahva vieraissa. Jyväskyläläiset ovat hävinneet matkaottelussaan vain kerran, kesäkuun alussa Oulussa. Neljä viimeisintä vieraskamppailuaan joukkue on voittanut. Kotona JJK:lla on mennyt vaihtelevammin ja myös TPV kävi hakemassa aiemmin tällä kaudella Jyväskylästä pisteen tasatulokseen 1-1 päättyneessä ottelussa.

Yhtenä mielenkiinnon kohteena sunnuntaina ovat sarjan tehokkaimmat kärkimiehet. Ykkösen maalipörssiä johtaa JJK:n Babatunde Wusu, joka on paukuttanut 21 ottelussa huimat 20 maalia. Pallo-Veikkojen kärjessä nyt seitsemässä ottelussa esiintynyt Daniel on puolestaan ehtinyt maalintekoon jo kahdeksan kertaa ja on peliminuutteihin nähden ollut Wusuakin vaarallisempi maalitykki.

Ongelmana TPV:lla on puolustuspään poissaolot. Sekä Markku Viitanen että Mikko-Ville Hyyhönen ovat pelikiellossa, ja kun vielä Pekka Räisänen puuttuu työesteiden vuoksi, ei Juha-Pekka Mäkisellä ole liikaa pelaajia käytettävissään.

– Helppohan tässä on kokoonpano laatia, kun ei ole paljon vaihtoehtoja mietittävänä, Mäkinen veistelee.

Myös Juuso Ollikainen on pelikiellossa, mutta pari viikkoa sairastellut Tatu Tiihonen palaa sentään ryhmään. Poissaoloista huolimatta Mäkinen uskoo joukkueeseensa.

– Pitää saada viritettyä ryhmään samanlainen meininki kuin oli Oulussa, ja silloin pelistä on saatavissa hyvä tulos.

www.tpv.fi / fcjjk.com