Uutiset / 2008 / JJK ja Huima yhteistyösopimukseen

16.01.2008

JJK Jyväskylä ja Kakkoseen noussut Äänekosken Huima ovat sopineet seurojen välisestä yhteistyöstä.
Keskiviikkona Jyväskylässä allekirjoitetun sopimuksen myötä Huimasta tulee JJK:n farmiseura, mutta käytännössä kyse on normaalia farmisopimusta huomattavasti laajemmasta yhteistyöstä.

– Sopimuksen myötä pelaajien liikuttelu seurojen välillä helpottuu. Näin pystymme tarjoamaan vähemmän peliaikaa saaville tai kuntoutuville miehillemme tärkeitä minuutteja Huiman riveissä ja tottakai ovet ovat avoinna myös toiseen suuntaan, JJK:n seurajohtaja Joni Vesalainen kiteyttää.
Normaalia farmitoimintaa tiiviimmästä yhteistyöstä kertoo sekin, että seurat aikovat suorittaa pelaajavaihtoa jo talvikauden harjoitusotteluissa. Näin tavat ja miehet tulevat tutuiksi puolin ja toisin jo ennen sarjakauden alkua.

– Tämä on JJK:lta hieno kädenojennus eikä meillä ollut mitään syytä olla tähän käteen tarttumatta. Pelaajaresurssit ovat Äänekoskella Kakkosen tasolle rajalliset, mutta yhteistyön avulla uskomme saavamme kokoon iskukykyisen joukkueen, Huiman jalkapallojaoston puheenjohtaja Jorma Karhu iloitsee.

Kautto ja Kinnunen valmentaa.
Huiman valmentajana jatkaa Matti Kautto ja valmennukseen tuo vahvistusta myös entinen keihäänheittäjä Kimmo Kinnunen(MM 1991), joka on aloittanut seuran fyysisenä valmentajana.
Pelaajavaihdon lisäksi JJK ja Huima tekevät yhteistyötä myös markkinoinnin saralla sekä juniori- ja valmennuspuolella. Tavoitteena on yhtä pelikautta pitempi yhteistyömalli.

Priha ja Lahtinen tyytyväisiä sopimukseen.
Tilaisuudessa paikalla ollut JJK:n valmennuspäällikkö ja edustuksen kakkosvalmentaja  Matti Lahtinen oli tyytyväinen sopimukseen: ”Hienoa, että saimme farmisopimuksen aikaan perinteikkään jalkapalloseuran kanssa. Ja tärkeätä oli saada sopimus jo nyt aikaiseksi, jotta pelaajavaihtoa voidaan tehdä jo harjoitusotteluissa. Tärkeätä oli myös molemminpuolinen tahto yhteistyöhön”.
Lahtinen jatkoi vielä: ”Ennenkaikkea meidän nuorille pelaajille, jotka eivät vielä mahdu edustusjoukkueeseen, sopimus on tärkeä.  He saavat näin mahdollisuuden pelata miesten pelejä. Myös Huimassa pelaaville on ”ovet avoinna” meille päin”.

Huima ja JJK viimeistelevät sarja-avausta Äänekoskella.
Molempien joukkueiden sarjat alkavat toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.
Joukkueet pelaavat viimeisen harjoitusottelun Äänekoskella lauantaina 25. huhtikuuta. Tapahtuma on yksi seurojen yhteismarkkinoinnin näyte.

fcjjk.com