Uutiset / 2008 / JJK haki tärkeän voiton Torniosta – sarjan kakkospaikka vankistui

06.09.2008

JJK jatkoi erinomaisia vierasesityksiään Torniossa kun joukkue haki 20. kierroksen ottelusta tärkeän 0-2 voiton ja vankisti samalla asemiaan sarjan kakkospaikalla, piste-eron kasvaessa AC Ouluun nyt 5 pisteeseen kun JJK:lla on sarjassa pelaamatta 6 ottelua.

”Jokainen pelaajamme laittoi tänään itsensä hienosti peliin. Olimme erittäin keskittyneitä ja kova taistelu varmisti lopullisesti hyvän tuloksen”, JJK:n valmentaja Matti Lahtinen iloitsi kamppailun tauottua.

Ottelussa ei herkuteltu runsailla maalintekopaikoilla. Hieman muhkurainen kenttä pakotti joukkueita yksinkertaistamaan peliään ja pallo olikin melko paljon ilmassa. JJK siirtyi 9. minuutilla 0-1 johtoon kun Babatunde Wusu haistoi mainiosti Gaston Bindzin huolimattoman palautuksen maalivahti Artur Kondelle. Tunde iski yhteen taistelupallossa Konden kanssa ja JJK-hyökkääjä veti pidemmän korren ja numerot muuttuivat taululla Tunden viimeistellessä.

Torniolaisten maalintekopaikat jäivät kamppailussa vähiin. Ainoastaan taitavan vasurin, Luis Vanderlein antamat vapaapotkut JJK-maalille aiheuttivat pientä huolta ja painetta jyväskyläläisleirissä mutta vieraat kestivät kuitenkin lähentelyt. JJK:n keskuspuolustuksessa luuti luotettavasti Markus Paija ja Antto Tapaninen kun Anssi Viren joutui jättämään pelin väliin viime hetkellä nousseen kuumeen takia.

JJK iski lopullisen niitin ottelulle 75. minuutilla kun Tommi Kari ja Tunde sahasivat seinäsyötöillä TP-puolustuksen auki ja Tunde viimeisteli hallitusti takanurkkaan, tehden samalla jo kauden 19. maalinsa.

”Maalipaikat olivat ottelussa kortilla mutta olisimme voineet olla hieman tarkempia useissa paitsiotilanteissa. Tunde oli tutun tehokas tänään ja kun puolustimme koko joukkueena hyvin oli voittomme lopulta täysin ansaittu”, Lahtinen totesi.

JJK jatkaa sarjan kakkospaikalla. Joukkueella on edessään kaksi peräkkäistä kotiottelua ja ensi lauantaina Harjulla nähdäänkin kihelmöivä jännitysnäytelmä kun Juha Malisen luotsaama AC Oulu saapuu 21. kierroksen huippuotteluun.

JJK: Szerovay, Latikka, Paija (var. 42 min), Tapaninen, Hannula, Lahtinen, Lähitie, Sinisalo, Vinny (71 min Abahassine), Wusu ja Kari (86 min Ady).

Yleisömäärä: 433 katsojaa.