Uutiset / 2008 / JJK haki sarjapisteet Joensuusta – Jippo nurin 0-5 (0-2) numeroin

29.06.2008

Juhannustauko teki hyvää JJK:lle jolla oli allaan ennen päivän Joensuun vierailua kaksi peräkkäistä tappiollista Ykkösen kamppaiua. Valmennusjohto Ville Prihan johdolla oli virittänyt joukkonsa vahvaan iskuun ja jyväskyläläisryhmä haki täyden pistepotin Joensuusta selvin 0-5 (0-2) numeroin.

”Tätä tarvittiin tähän kohtaan. TP-47 -tappio ennen Juhannusta oli kirvelevä ja joukkue oli latautunut päivän otteluun todella hyvin”, valmentaja Matti Lahtinen kiitteli joukkueensa ilmettä runsasmaalisen kamppailun jälkeen.

Ensimmäinen jakso pelattiin varsin tasaisissa merkeissä. Jippo oli siirtyä johtoon 35. minuutilla mutta JJK-vahti Mihaly Szerovay piti maalinsa puhtaana tuplatorjunnallaan. JJK iski ennen taukovihellystä kuitenkin vielä kahdesti. 42. minuutilla Tunde vapautti Mika Lahtisen maalintekoon ja 44. minuutilla vuorostaan Tunde viimeisteli ”Ladan” ja Jukka Sinisalon pohjustuksen jälkeen.

”Maalit tulivat erittäin hyvään paikkaan juuri ennen taukoa. Joukkue nousi myös komeasti epäonnistuneen rangaistuspotkun (22. min Ady) jälkeen uudelleen mukaan peliin”, Lahtinen iloitsi ensimmäisen jakson loppuratkaisuja.

Tommi Kari avasi maalihanansa tämän kauden osalta

JJK tuli toiselle jaksolle vahvasti. 51. minuutilla Tommi Kari sai haltuunsa Adyn pitkän puolenvaihdon. Tommi vapautti Tunden läpiajoon ja hyvän maalivireen löytänyt kärkipelaaja nosti kauden maalimääränsä jo yhdeksään siirtäessään JJK:n 0-3 johtoon. 70. minuutilla JJK teki neljännen maalinsa kun Jipon maalivahti torjui Tunden yrityksen ja Tommi Karilla oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Loppunumerot 0-5 syntyivät 73. minuutilla Adyn antamasta kulmapotkusta kun Markus Paija tuikkasi pelivälineen Jippo-maalin perukoille.

”Onnistuimme viimeistelyssämme hyvin. Pelasimme pallot hyvin pystyyn kärjillemme ja Jipon alakerta oli vaikeuksissa Tunden, Ladan ja Tommin kanssa. Arvokas asia oli myös että pystyimme pitämään ottelussa nollan”, Lahtinen päätti.

Vinny Bala debytoi ottelussa jalkavaivojen jälkeen kun hänet vaihdettiin kentälle 76. minuutilla.

JJK: Szerovay, Tapaninen, Paija (var. 44 min), Viren, Hannula, Ady (var. 81 min  82 min -> Veijonen), Lähitie, Sinisalo (81 min -> Kivilä), Kari, Lahtinen (76 min -> Vinny Bala) ja Wusu.

Yleisömäärä: 386 katsojaa