Uutiset / 2008 / JJK esitti parastaan Harjulla – Atlantis nurin 2-0

23.07.2008

JJK:n alkukauden vaisuhkot kotiesitykset eivät saaneet enää jatkoa illan Ykkösen kamppailussa Harjulla kun JJK kohtasi Atlantiksen. Ottelun edetessä otteitaan parantanut JJK nappasi ansaitun kotivoiton maalein 2-0 (0-0). Ottelun onnistujiin kuului ennenkaikkea Ady jonka komeat vapaapotkut ihastuttivat kotiyleisöä.

Aurinkoinen kesäilta tarjosi oivalliset puitteet runsaslukuiselle kotiyleisölle (1.580 katsojaa). Kun vielä kotijoukkue oli päättänyt tarjota alkukautta parempaa kannattajilleen nähtiin Harjulla lopulta hyvätasoinen kamppailu. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ensimmäiset 20 minuuttia. Loppujakson hallinta siirtyi kuitenkin hiljalleen kotijoukkueelle ja vain huolellisuuden puute hyökkäyspäässä esti maalien syntymisen ensimmäisellä jaksolla. Yritystä ja asennetta oli ja katsojat jäivät odottamaan maaleja toisella jaksolla.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen loppui. JJK sai luotua painetta Atlantis-maalille koko ajan enemmän ja enemmän ja avausmaali nähtiin 58. minuutilla. Mainion ottelun pelannut Ady (kuva) pyssytti vapaapotkun 22 metristä vastustamattomasti ohi Mika Johanssonin ja näin Ady avasi samalla kauden maalitilinsä. Maalin jälkeen JJK:lla oli huippupaikat ratkaista ottelu lopullisesti mutta Mika Lahtisen hienon ja epäitsekkään tarjoilun Tunde jätti hyödyntämättä ja Adyn toinen upea vapaapotku osui pystypuuhun.

Atlantis sai luotua 1-0 tilanteessa vielä yhden vaarallisen maalinedushässäkän JJK:n maalille mutta kotijoukkue pääsi pälkähästä. Atlantiksen lievä painostuskausi päättyi lopullisesti 75. minuutilla kun Tunde pelattiin läpi rangaistusalueelle ja hyökkääjä viimeisteli varmasti pitäen Atlantis-puolustajat vahvalla suojauksella takanaan. Ottelu päättyi yliajalla Adyn antamaan kolmanteen vapaapotkuun kun Adyn viuhuva vapari löysi yläriman ja näin kotijoukkue ja JJK:n kannattajat pääsivät tuulettelemaan JJK:n tärkeää 2-0 kotivoittoa.

JJK: Szerovay, Latikka, Viren, Tapaninen, Hannula, Lahtinen, Lähitie, Sinisalo, Kari, Ady (var. 69 min) ja Wusu (80 min Abahassine).

Yleisömäärä: 1.580 katsojaa