Uutiset / 2008 / GrIFK rankaisi tylysti väsynyttä JJK:ta

17.08.2008

Ykkösen 17. kierros oli vaikea sarjan kolmelle kärkijoukkueelle ja erityisen vaikea se oli Harjulla esiintyneelle JJK:lle joka taipui lopulta sarjan tyvipään GrIFK:lle 1-2 (1-0) lukemin.

Heti ottelun alusta alkaen oli nähtävissä että JJK ei ollut illan kamppailussa terävimmillään sillä kotijoukkue ei saanut aikaiseksi viime aikojen hyvää pelirytmiään mikä sopi hyvin vierailijoille. GrIFK loikin heti jakson alkuun ensimmäisen vaarallisen maalintekopaikan kun Jon Poulsen pelattiin läpi mutta JJK-vahti Mihaly Szerovay peitti yrityksen hienosti.

JJK hallitsi ensimmäistä jaksoa lopulta hienokseltaan. Babatunde Wusu osui 35. minuutilla tolppaan kun hyökkääjä oli ensin kiertänyt GrIFK-vahti Jan Vesterisen. Maalivahti loukkasi tilanteessa kätensä ja hänet jouduttiin vaihtamaan tilanteessa. Wusu osui kuitenkin vielä ennen puoliaikaa. 45. minuutilla Ady lähetti kierteisen vapaapotkun Grani-maalille johon Tunde nousi hyvin ja pusku löysi maaliverkon. Hetki aikaisemmin vaihdosta sisään tullut Harri Kairavuo törmäsi omaan pelaajaan ja hänetkin jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen takia puoliajalla kenttäpelaaja Niklas Roihaan.

Toinen puoliaika alkoi JJK:n kannalta edelleen nihkeästi. GrIFK sai luotua painetta jyväskyläläismaalille ja viiden ottelun pituinen nollaputki katkesikin 53. minuutilla. Janne Törmänen ehti ensimmäisenä Szerovayn torjumaan palloon ja Törmänen iski tasoituksen. Jakso jatkui pimenevässä illassa melko tasaisena kunnes JJK:lle aukesi useampi maalintekopaikka. 71. minuutilla Teemu Pulkkisen kautta GrIFK-maalille syntyi valtaisa ruuhka jossa pallo pomppi useamman kerran kohti vierasmaalia mutta lopputuloksena pallo löysi vain Roihan sylin. 73. minuutilla Tunde venytti palloon joka ajautui hienoisesti maalin yli.

Jakson paras maalintekopaikka tarjoitui Markus Paijalle 81. minuutilla mutta tiukka laukaus osui pystypuuhun. Jakson lopulla myös Szerovay joutui torjuntatöihin mutta ”Misi” kesti. Yleisön odotellessa loppuvihellystä ja tasapeliä iski GrIFK tylysti. 90. minuuttia oli täyttynyt kun Jon Poulsen sai pallon oikealla ja hieno laukaus 10 metristä JJK-maalin kattoon oli kylmää vettä jyväskyläläisille. GrIFK pokkasi kaikki kolme sarjapistettä itselleen 1-2 voitolla ja joukkue nousee jälleen paremmin mukaan kamppailtaessa säilymisestä Ykkösessä.

JJK oli Harjulla väsynyt ja haluton. Kovat ottelut KPV:ta ja Hämeenlinnaa vastaan näkyivät otteissa ja GrIFK pystyi hyödyntämään JJK:n alavireen mainiosti. JJK:lta oli ottelusta sivussa pelikiellossa ollut Jukka Sinisalo ja nivusvaivainen Janne Hannula.

JJK: Szerovay, Latikka, Paija, Viren, Tapaninen, Veijonen, Lähitie, Lahtinen (Vinny) Kari (Pulkkinen), Ady ja Wusu.

Yleisömäärä: 1.243 katsojaa